Kete Nasıl Yapılır? Evde El Açması Kete Tarifi…

0

15.01.2024 23:29Son Güncelleme: 15.01.2024 23:29 Kete Nasıl Yapılır? Kete yapımı belki de çoğu kişiye zormuş gibi gelebilir. Ancak böyle bir durum yoktur. Çünkü kete yapımı son derece kolaydır ve tarif içerisinde tüm ayrıntılar yer almaktadır. Özellikle iç harcını güzel bir şekilde yaparak hamurla birleştirdiğiniz zaman muhteşem keteler yapmış olacaksınız. Bununla birlikte ketenin hem yapması hem de yemesi oldukça zevklidir. Kete Yapımı İçin Gereken Malzemeler Kete yapımının başlangıcı için öncelikle malzemeleri detaylı olarak kontrol etmek gerekir. Genel olarak her evde olan malzemelerle kete yapmanın mümkün olduğu görülmektedir. Malzemeler:2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet yaş maya1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı kadar tuzAldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı )Arasına sürmek için:Eritilmiş tereyağı (isteyen margarin kullanabilir) İç harç için:1 çay bardağı sıvı yağ3 yemek kasığı tereyağı2,5 su bardağı unÜzerine;Yumurta sarısıSusam ve çörekotuEvde El Açması Kete TarifiKete yapımını sıralı bir şekilde adım adım takip etmeniz gerekir. Son derece lezzetli bir kete yapacağınıza emin olabilirsiniz. 1- Süt, su, maya, sıvı yağ, tuz ve şeker uygun bir karıştırma kabına alınır. Kontrollü olacak şekilde azar azar un ilave edilir. Böylelikle yumuşacık bir hamur elde edilir.2- İç harç için gereken malzemeleri tavaya alalım. Bu şekilde un kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından hamur mayalandırılmadan 3 adet bezeye ayrılır. Daha sonra bezeler tek tek açılmaya başlanır. 3- Açılan bezelere erittiğimiz margarini sürelim ve rulo yapalım. Rulo şeklinde yapılan hamurdan ise küçük parçalar keselim. Dik durumdayken elimizle bastıralım. 4- Bu adımda oklava ile açtığımız hamurlara tavada kavurduğumuz iç harçtan koyarak kare şekli veriyoruz. 5- Son olarak kare şekli verilen hamurlar güzelce tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ile çörek otu serpelim. Önceden ısıtılan fırında 250 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Kete Tarifi İçin Püf NoktalarıKete yapımında hamurun yumuşacık olmasına dikkat etmek gerekir. Unu azar azar ekleyerek kıvama göre hareket edebilirsiniz. Ayrıca keteleri fırında pişirirken çok kurutmamak gerekir. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.