Kızarmış ekmeklere dikkat – Yaşam Haberleri

0

Uzmanlar, severek tükettiğimiz kızarmış ekmek konusunda uyarıyor. Ekmeği kızartırken yakmamak gerekiyor. Çünkü yanmış ekmekte, akrilamid adı verilen bir kimyasal oluşuyor. Bu madde uzun süreli tüketimlerde sinir sistemini olumsuz etkileyerek kanser riskini artırıyor. Söz konusu durum sebzeler de dâhil birçok besin için de geçerli. Akrilamid, 120 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda nişastalı yiyeceklerin pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Akrilamid, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı tarafından “olası insan kanserojeni” olarak ilan edildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment
lines kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı smm panel best smm panel cheapest smm panel whey protein whey protein tozu protein tozu antalya havalimanı transfer gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz fiyatı teknoloji haberleri lines countertop jetfilmizle jetfilm bizial instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al düşmeyen takipçi satın al gerçek takipçi satın al protein tozu water extraction stresser sms onay fake numara deneme bonusu veren siteler casino siteleri deneme bonusu veren siteler bahis siteleri