Kızartma yağını çöpe dökenler üzülecek! Bakın kızartma yağıyla ne yapılıyor

0

Kızartma yağı, mutfaklarda sıkça kullanılan bir malzemedir ve birçok yemekte tercih edilen bir yağ çeşididir.

Kızartma yağıyla birçok lezzetli yemek yapılabilir. Özellikle kızartma yapılan yemeklerin lezzeti ve kıtır kıtır olması için kızartma yağı tercih edilmektedir. Ancak, kızartma yağının kullanımı sadece yemek yapmakla sınırlı kalmamaktadır. Kızartma yağıyla neler yapılabileceği konusunda birkaç öneride bulunmak istiyoruz.Kızartma yağıyla yapılabileceklerin başında elbette kızartmalar gelmektedir. Patates kızartması, halka soğan kızartması, kabak kızartması gibi birçok sebze ve yiyecek kızartma yağında kızartılarak lezzetli atıştırmalıklar elde edilebilir. Ayrıca, kızarmış tavuk, balık ve köfte gibi yemekler de kızartma yağıyla pişirilerek harika tatlar elde edilebilir.KULLANILMIŞ KIZARTMA YAĞINI KAÇ KEZ KULLANMAK DOĞRU ? 
 Kızartma Yağı Kaç Kere Kullanılır?Kızartma yağı en fazla 3 kez kullanılmalıdır. 3 kullanımdan sonra yağın içinde yoğunlaşma meydana gelir. Bu da sağlık açısından olumsuz sonuç verir. Özellikle kabak ve patlıcan gibi kararmalara neden olan sebzeleri kızartıyorsanız, yağın kullanımı 3’ü geçmemelidir. Eğer yağın içinde kızarmış parçalar kaldıysa, bu yağı 2 kez kullandıktan sonra atmalısınız. Kızartma Yağının Kullanılabilirliği Nasıl Anlaşılır?İyi bir sonuç için kullanılan sıvıyağın miktarı kızartılacak yemeğin 4 katı kadar olmalıdır. Kızartma sırasında yağ sıçramasını önlemek için ısınmadan önce yağın içerisine bir tutam tuz atın. Kızartma işlemi bittikten sonra yağın tekrar kullanılabilirliğini anlamak için bir dilim ekmeği kızgın yağa atın. Eğer ekmeğin üzerine siyah lekeler oluşmuyorsa aynı yağı sonraki kızartmanızda da kullanabilirsiniz.Kaynak: Lezzet.com.tr 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.