Kötü haber şu ki! Bağırsaklarda iç dengeyi bozuyor: 8 faktöre aman dikkat edin! Dost bakterileri artıran 10 süper besin, 5 kural

0

BAĞIRSAKLARI YAPILANDIRIP TOK KALMAK İÇİN 5 ALTIN KURAL1 Akdeniz tarzı beslenin: Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kurubaklagiller, sert kabuklu yemişler, bitkisel yağlar, az yağlı süt ve süt ürünleri, balık ve tavuk günlük beslenme alışkanlıklarınızın temelini oluştursun. 2 Prebiyotik besinleri sofranızdan eksik etmeyin: Prebiyotikler, probiyotikleri besleyen bitkisel kaynaklardır. Hindiba kökü, karahindiba yeşilliği, yer elması, sarımsak, soğan, pırasa, kuşkonmaz, pırasa, muz, arpa ve yulaf prebiyotiklerden en zengin besinlerdir. 3 Bağırsak dostu probiyotik bakterileri unutmayın: Probiyotik bakteriler, bağırsak sağlığına katkı veren küçük dostlardır. Yoğurt, kefir, az tuzlu turşular ve sirke probiyotik besinlere örnektir. 4 Düzenli egzersiz yapın: Haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş, bağırsak sisteminizin sağlığına destek verir. 5 Stres yönetimini ihmal etmeyin: Bağırsaklarının kalbiniz gibi her duygudan etkilenir. Stres yönetimi ile bağırsak sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz. BAĞIRSAKLARA DOST BAHARATLAR! Zencefil, kişniş, dereotu, kimyon, kırmızıbiber, zerdeçal ve tarçın sofralarınızdan eksik olmasın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.