Kuru Fasulye Besin Değeri: Kuru Fasulye Kaç Kalori?

KAYNAKCnnturk.com Kuru Fasulye Besin Değeri Nedir?Kuru fasulyenin besin değeri yüksektir. 20.59 gram karbonhidrat, 0.95 gram yağ eve 15.23 gr protein içermektedir. Aynı zamanda fasulyenin içerisinde 22.52 gr lif, 3.3 gr demir, 98.7 gr da kalsiyum bulunmaktadır. Kuru Fasulye Kaç Kalori?Kuru fasulye lezzeti ile birçok mutfağı en vazgeçilmez yemeğidir. Etli ve etsiz şekilde pişirilen fasulyenin aynı zamanda sağlığa da birçok faydası bulunmaktadır. Ortalama olarak bir tabak etsiz kuru fasulyenin kalorisi 299 dur. Bir tabak zeytinyağı ile pişirilmiş kuru fasulye ise yaklaşık 160 kaloriden oluşmaktadır. Kuru Fasulyenin Faydaları Neler?Kuru fasulye, folik asit bakımından oldukça engindir. Dolayısı ile hamile bayanların ve çocukların rahatlıkla tüketebilecekleri bir gıdadır. Yüksek tansiyonu da düşüren kuru fasulye, kalp hastalıkları için faydalıdır. Şeker hastalar için özellikle önerilmektedir. Kan şekerini dengeleyen kuru fasulye, kansere karşı da koruyucudur.Kilo vermek isteyenlerin de menülerinde mutlaka yer almalıdır. Kuru fasulye K vitamini içerdiği için beyin hücrelerinin fonksiyonlarını da olumlu yönde etkilemektedir. Kuru fasulye böbrek sağlığı için de önemli bir yere sahiptir. Böbrekte oluşan kum ve taşın düşürülmesinde rol oynuyor. Kuru Fasulye Cildi GüzelleştiriyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden bir tanesidir kuru fasulye. Beslenme menülerinde farklı şekillerde yer alan kuru fasulyenin cilde faydaları bulunmaktadır.İçerdiği vitaminler sayesinde birçok şeye iyi gelen fasulye, cildin de güzelleşmesini sağlıyor. Kuru fasulyenin haftada 2 kere tüketilmesinin yanı sıra maske şeklinde kullanmak da mümkün. Haşlanmış kuru fasulyenin içerisinde 2 çay kaşığı zeytinyağı ve aynı ölçüde limon suyu eklenerek elde edilen maske cildin daha genç görünmesini sağlayacaktır. Kuru Fasulyenin Zararı Var mı?Besin değeri açısında oldukça zengin olan kuru fasulyenin de çok fazla tüketmek doğru olmayacaktır. Aşırı tüketildiğinde gaz sorunlarına neden olabilir. Kuru fasulye çok uzun sürede pişirilirse içerdiği bazı vitaminlerin ve minerallerin yok olmasına yol açacaktır.Bazı kişilerde kuru fasulyenin kabukları şişkinlik yapabilir. Kuru fasulyenin haşlandığı su C vitamini içerir, dolayısı ile bu suyu atmak da doğru olmayacaktır. Aşırıya kaçmadan, dozunda tüketilen kuru fasulyenin bilinen önemli bir yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Ülkemizde farklı çeşitlerde kuru fasulye bulunmaktadır. Tombul, çalı, battal, horoz, sıra gibi birçok farklı çeşit mevcuttur. Dermason kuru fasulyesi kabuk bırakmamaktadır. Karaman ve Konya yöresine aittir. Bombay fasulyesi ise iri, oval şeklinde ve parlaktır. Bu gibi özelliklerle kuru fasulyeleri bir birinden ayırmak mümkündür. 

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment