Kuru Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Evde Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça Tarifi…
08.02.2024 01:26Son Güncelleme: 08.02.2024 01:26 Kuru Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Kuru mayalı poğaça yapmak hiçte zor değildir. Zaten tariflerde yer alan ürünler neredeyse her evde bulunmaktadır. Bundan dolayı aklınıza geldiği anda kuru mayalı poğaçayı rahatça yapabilirsiniz. Kuru Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Kuru mayalı poğaçayı yapmak için öncelikle tüm malzemeleri hazır etmek gerekir. Bunun ardından rahat bir şekilde poğaçayı yapabilir ve zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca misafirleriniz içinde bu harika poğaçalardan yapmanız mümkündür. Malzemeler:3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket (1 çorba kaşığı) instant kuru maya1 yumurta (sarisi üzeri için, beyazı hamurun içine)1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzİçi için;Beyaz peynir veya lor peyniriÜzeri için;Çörek otu ve susam Evde Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça TarifiKuru maya ile yapılan bu poğaçanın yumuşacık olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca birkaç gün boyunca bu poğaçayı zevkle tüketme şansı vardır. Arzu eden kişiler ise poğaçaları buzlukta saklayarak istedikleri zaman çıkartıp tüketebilirler. 1- İlk olarak derin bir kap içerisine unumuzu koyup ortasını ise havuz gibi açıyoruz. İçine süt, şeker ve maya koyup ağzını kapatalım. Bu şekilde sıcak bir ortamda 30 dk. kadar mayalanmaya bırakıyoruz. 2- 30 dk. geçtikten sonra yumurta akını, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğuralım. Kıvamı ise ele yapışmayacak hale gelmelidir. 3- Bu aşamada 30 dk. daha üzeri kapalı olacak şekilde sıcak bir ortamda mayalandıralım4- Mayalanan hamurumuzdan limon boyutunda parçalar kopararak elimizle açalım. İçerisine ister beyaz peynir isterseniz de lor peyniri koyup ağzını kapatın. 5- Son olarak yağlı kağıt serili olan tepsimize poğaçaları sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam dökelim. 6- Önceden ısıtılmış olan 180 derece ayarlı fırında 20-25 dk. kadar pişiriyoruz.Kuru Mayalı Poğaça Tarifinin Püf Noktaları – Kullanılan sütün el yakmayacak şekilde ılık olması hamurun daha güzel mayalanmasını sağlar. – Tarifteki un miktarını dengeli şekilde ayarlamak gerekir. Bunun için unu azaltma veya arttırma yapmak doğru olur. Bunun için unu azar azar ekleyebilirsiniz.