Kuymak mı Mıhlama mı? Mıhlama hangi peynirden yapılır? Kuymak Mıhlama tarifi, aynı mı, farklı mı?
KAYNAKCnnturk.comRize muhlaması, Rize ve çevresinde yüzyıllardır bilinen yöresel bir lezzettir. Bu yemeğin yapımında ise yöre halkının kendine özgü tereyağı ve peyniri kullanılmaktadır. Rize’de birçok lokanta ve restoranlarda servis edilmektedir.Kuymak mıhlama farkı nedir?Peynir Kullanımı: Mıhlamanın aksine kuymak, peynirsiz yapılabilir. Iğdır’da yapılan kuymak, yalnızca tereyağı ile yapılır. Artvin’de ise kuymağın ana malzemesi yöreye özgü kaymaktır. Trabzon kuymağında minzi peyniri ya da imansız peynir kullanılır; muhlama ise Erzurum telli peyniri ile yapılır.Kuymak hangi peynirden yapılır?Karadeniz bölgesinin sevilen lezzeti, yöreden yöreye değişiklik göstermekle birlikte, en çok Trabzon minzi peyniri ile yapılır. Bunun yanında, çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri ya da – hiçbiri yoksa – direkt kaşar peyniri ile yapılabilir.