Kuymak Nasıl Yapılır? Evde Trabzon Usulü Kuymak Tarifi…

0

 Kuymak Nasıl Yapılır?  Trabzon yöresine ait olan kuymak sıcak bir çayın yanında tüketilebilecek olan eşsiz lezzetler arasında yer almaktadır. Mısır unu, tereyağı ve kolot peyniri kullanarak lezzetli bir kuymak hazırlamanız mümkün olmaktadır. Dışarda yediğiniz upuzun uzayan kuymaklardan sizde kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 1 kase kolot peyniri, 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu, 1 su bardağı oda ısısında su, 1/2 çay bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz kullanarak nefis bir kuymak hazırlamanız mümkün olmaktadır.   Kuymak hazırlarken istenilen esneklikte olması için kullanacağınız peynire özen göstermeniz gerekmektedir. Güzel bir sonuç almak için tercih etmeniz gereken peynir kolot olmalıdır. Kaşar peyniri veya çeçil peyniri kullanarak da kuymak yapabilirsiniz. Ancak iyi bir sonuç almak için kolot peyniri kullanmanız gerekmektedir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.