Mayalamaya gerek yok! 10 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli poğaça tarifi
Hem lezzetli hem de pratik dereotlu poğaçayı deneyince bir daha asla bırakamayacaksınız. İşte mayasız lezzetli poğaça tarifi…
Mayasız dereotlu poğaça malzemeleri125 gram tereyağı (yumuşak) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 tane yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu 1 kase peynir (ezilmiş) 1 küçük kase kıyılmış dereotu 3,5 su bardağı unMayasız dereotlu poğaça tarifiMayasız dereotlu poğaça için öncelikle bir kabın içine tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, sütü ve tuzu ekleyip çırpın. Daha sonra peyniri ve dereotunu ekleyip karıştırın. Peynir erdiğinden az koymamaya dikkat edin. Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ilave ederek karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Pişirme kağıdı açtığınız fırın tepsisine poğaçaları dizinÜzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz çörek otu ya da susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bez örterek içini çekmesini bekleyin. Afiyet olsun!