Sosyal

Merkez Bankası Faiz kararı açıklandı mı, beklenti ne yönde? TCMB Mayıs ayı faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Merkez Bankası’nın Mayıs 2024 için alacağı faiz kararı belli oldu. Başkan Fatih Karahan yönetiminde gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yılın beşinci faiz kararı açıklandı. Nisan ayında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmıştı. Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonun Mayıs ayında zirveye ulaşmasının ardından yaz aylarında hızlı bir şekilde düşeceğini öngörüyor. Bu süreçte piyasalarda, Merkez Bankası’nın faiz kararı beklentisi yoğun bir şekilde takip ediliyor.


ahaber.com.tr


Giriş Tarihi: 23.05.2024 13:56
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 14:03










Piyasaların büyük bir merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Nisan ayında yüzde 50 düzeyinde sabit tutulan faiz oranı için gözler şimdi Mayıs 2024 kararında. “Mayıs ayında faiz kararı ne olacak?” sorusu gündemin ana konusu haline gelirken, ekonomistler de beklentilerini paylaştı. İşte detaylar…











TCMB FAİZ KARARI NE OLDU? 2024 yılının 5. faiz kararı geldi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Mayıs ayı toplantısı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşti. Merkez Bankası toplantısı sonrası politika faizi yüzde 50 düzeyinde sabit bırakıldı.











Faiz kararı sonrası Merkez Bankası faiz karar metnini yayımladı.











NİSAN AYI FAİZ KARARI NE OLDU? Merkez Bankası Mart ayında sıkı para politikası adımı atarak faiz oranını 500 baz puan artırması sonrası Nisan ayında faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit bıraktı.











BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: ENFLASYON ÇOK HIZLI ŞEKİLDE DÜŞECEK Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir