Sosyal

Mide bulandıran manzara! Yüzlerce deri ve hayvan atığı yol kenarlarına bırakıldı

Gaziantep’te Kurban Bayramı’nın ilk gününde kesilen kurbanların ardından yüzlerce deri ve hayvan atığının yol kenarlarına bırakılması ile kötü koku ve görüntü kirliliği vatandaşları illallah ettirdi. Yol kenarına atılan kurban atıklarından çok rahatsız olduğunu söyleyen vatandaşlardan Sevgi Son isimli bir vatandaş ise “Bayramlaşmaya gidiyoruz. Bunların yanından geçiyoruz. Hastalık kapma riskimiz var. Kokudan durulmuyor burada. ” dedi. İşte kare kare detaylar…


Giriş: 17.06.2024

18:09


Güncelleme: 17.06.2024

18:25










İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlar kesildi.











Gaziantep, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kesilen kurbanların ardından yüzlerce deri ve hayvan atığının yol kenarlarına bırakılması ile kötü koku ve görüntü kirliliği vatandaşları illallah ettirdi.











Olay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Sacır Mahallesi’nde meydana geldi. Kurban kesimlerinin ardından, yol kenarlarına atılan hayvan artıkları hem çevre kirliliğine hem de halk sağlığına zarar veren bir tablo oluşturdu.











Yaşanan bu olay, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine gölge düşürdü ve bayram öncesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın yaptığı uyarılara rağmen, bazı vatandaşların bu uyarılara uymayarak yol kenarlarına deri ve sakatat ürünlerini attığı görüldü.











“HASTALIK KAPMA RİSKİMİZ VAR”
Yol kenarına atılan kurban atıklarından çok rahatsız olduğunu söyleyen vatandaş Sevgi Son, “Bayramlaşmaya gidiyoruz. Bunların yanından geçiyoruz. Hastalık kapma riskimiz var. Kokudan durulmuyor burada. Burayı temiz tutmamız lazım.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir