Sosyal

Milletin deerleriyle dalga gemeye utanmyor musun?



BB Bakan Aday Murat Kurum Baclar’da dzenlenen Memur-Sen stanbul Tekilat Bulumas’nda vatandalarla bir araya geldi. Programda konuan Kurum, “Bykehir’de yaayan tm emekilerimizin tazminat da teminat da Murat Kurum’dur. Bu kardeiniz sizin her zaman yannzda olacak. Sizlerin eksii, ihtiyac, beklentisi, talebi neyse onu gerekletiren tarafta olacak” dedi. Cumhur ttifak’nn stanbul Bykehir Belediye (BB) Bakan Aday Murat Kurum, Baclar’da dzenlenen Memur-Sen stanbul Tekilat Bulumas’nda vatandalarla bir araya geldi. Program’a Kurum’un yan sra Baclar Belediye Bakan Abdullah zdemir, Memur-Sen Genel Bakan Ali Yaln, Memur-Sen stanbul l Bakan Cesur ztrk ve ok sayda vatanda katld. Kur’an- Kerim tilavetiyle balayan program protokol konumalaryla devam etti. Kurum’a konumas srasnda vatandalar alklarla elik etti. Programda ilgiyle karlanan Kurum vatandalarla sohbet edip hatra fotoraf ektirdi. “EMEKLERMZN TAZMNATI DA TEMNATI DA MURAT KURUM’DUR”
Memur-Sen ailesiyle her zaman gurur duyduklarn belirten Murat Kurum, bykehir tazminat bekleyen memurlarn destekisi olacan syledi. 31 Mart akam emekilerin sevineceini ifade eden Kurum, “Kymetli Memur-Sen Bakanm buradaki kardelerimizin tercman oldu. ok duygulu bir konuma yaparak emekimizin bizden beklentisini ifade etti. Bykehir’de yaayan tm emekilerimizin tazminat da teminat da Murat Kurum’dur. Bu kardeiniz sizin her zaman yannzda olacak. Sizlerin eksii, ihtiyac, beklentisi, talebi neyse onu gerekletiren tarafta olacak. Biz byle grdk, byle rendik ve bundan sonra da bu anlayla alacaz. Sizlere yle bir bakyorum ve gryorum. Bu salondaki kardelerimizin gzlerinde 31 Mart’n cokusu, heyecan ve zaferin mjdesi var. yi ki varsnz, iyi ki Memur-Sen’imiz var. yi ki dava arkadalarmz var. 31 Mart akam herkes sevinecek, ii emeki kardeimiz sevinecek. 31 Mart akam stanbul’u zgrlne kavuturacaz. 5 yldr zlen, krlan stanbul’un 571 yllk onurunu gururunu Memur-Sen’li kardelerimizle ayaa kaldracaz” dedi. “AFETLERDE, AILMAZ DALARIN ETEKLERN BRLKTE TIRMANDIK”
“Yol arkadalmz stanbul’da da devam edecek” diyen Murat Kurum, “Memur-Sen, 20-30 yllk deil, 1000 yllk kadim bir durutur. Tm hizmet kollaryla ve Gen-Memur-Sen’iyle 1 milyonu aan ye saysyla Trkiye’mizin en byk sivil toplum kuruluu olan byk Memur-Sen ailesiyle her zaman gurur duyduk. Sizlerin baarlarndan her zaman mutluluk duyduk. Bugn, Memur-Sen’imiz kurulduu gnk kararllk, sabr ve samimiyet daha da glenerek yoluna devam ediyor. Bakanlk dnemimde her frsatta beraberdik. Afetlerde, almaz dalarn eteklerini birlikte trmandk. Yangnlarda, geilmez sarp yollar birlikte atk. Sellerde, en kt anlarda birbirimize omuz verdik. Allah’n izniyle bu yol arkadalmz stanbul’umuzda da devam edecek” eklinde konutu. “EMEKMZN BB HZMETLERNDEN FAYDALANMASI N ADIMLAR ATACAIZ”
Kurum, ideal ehir ve model stanbul vizyonunu, “Biz belediyeciliin nasl olmas gerektii konusunda, sizlerin ve medeniyetimizin rehberliini ok kymetli gryoruz. nk biz ideal bir ehir, model bir stanbul istiyoruz. Bizim medeniyetimizde ideal ehir, her eyden nce deerler etrafnda ekillenir. ehir adaletli bir toplumsal dzeni sunmaldr. Komuluk hukukunu korumaldr. Eitlii ve insan haklarna saygy eksiksiz karlamaldr. nallah greve geldiimizde her bir stanbullu iin ‘eit hizmet, adaletli dzen’ diyen bir belediyecilik yapacaz. stanbul’umuzda, toplumsal dayanmay en yksek seviyeye karacaz. Yoksullara yardm etmek, yetimlere sahip kmak, muhtalara destek olmak en byk iarmz olacak. Tm ilerimizde ak ve effaf olacaz. Temel insan haklarna en yksek saygy gstereceiz. Her vatandamzn onur ve haysiyetini koruyacaz. Doal kaynaklarmz gelecek nesillere emanet olarak brakma dncemizi, daima muhafaza edeceiz. Bilgiye, eitime, kltre, sanata ve sala ok nem vereceiz. Salk alanlarmzn ihtiyalarn giderecei admlar atacaz. Hastane alanlarmzn, ehir hastanelerinde kalan hasta yaknlarnn kantinlerden kurtularak BB hizmetinden faydalanmasn salayacaz. Ulamda da, konut fiyatlarnn decei alanda da emekimizin yannda olacaz. nancmzn bir gerei olarak hogr ve eitlilii daima nemseyeceiz. nsanmzn yaradlna, ftratna ters tek bir ehircilik adm dahi atmayacaz. Burann altn iziyorum. Kendi menfaatimizi deil, stanbullularn menfaatini gzeteceiz. te medeniyetimizin emrettii bu ilkelerle alarak stanbul’un 571 yllk onurunu, gururunu dt yerden yeniden ayaa kaldracaz” szleriyle anlatt. “BUGN STANBUL’U YNETENLERDE GVENLR ADAM DURUU YOK”
stanbul iin ‘medeniyetin bakenti’ ifadesini kullanan Murat Kurum, “Peki yeniden ayaa kalkmann forml nedir? nancmzn emri olan emanet uurudur, ehre hizmetin ekseni olan ehreminliktir. Ak sylyorum. Bugn stanbul’u ynetenlerde emanet uuru, gvenilir adam duruu yoktur” diyerek mevcut BB ynetimini ve yneticilerini eletirdi. “31 MART’TA GMBR GMBR GELYORUZ”
stanbul’un en byk emanet olduunu vurgulayan Kurum “stanbul en byk emanettir. nk bu milletin mazisi, bugn ve yarndr. stanbul bize ecdadmzn, tarihin emanetidir. stanbul bize ‘Bu ehir daima benimdir’ diyen Sultan Fatih’in emanetidir. Bu ehir bize ‘Medeniyetimizin bakenti stanbul’dur’ diyen Erbakan hocamzn emanetidir. Bu ehir bize dava ve aksiyon adam anl ehidimiz Muhsin Yazcolu’nun emanetidir. stanbul bize ‘Kutlu stanbul, anl hatralar galerisidir’ diyen Mehmet Akif nan’n emanetidir. stanbul bize bu ehrin en byk sevdals liderimiz, genel bakanmz, Cumhurbakan’mz Recep Tayyip Erdoan’n emanetidir. Ben inanyorum ki bu emanet, 31 Mart’ta tarih uuruna, millet uuruna sahip olan bu emin ellere yeniden teslim edilecektir. Bunu her yerde cokuyla gryoruz. 31 Mart’ta gmbr gmbr geliyoruz. Yar zamanl belediye bakan grecek. Onu sresiz tatile gndereceiz. Bir de bunlarn e genel bakan var. Ad zgr ama zgr deil. 31 Mart’ta CHP e genel bakanln brakacak ama nereye gider bilmiyoruz. Onu siyasetin tozlu raflarna gndereceiz” ifadelerine yer verdi. “BZ ARAYANLAR MLLETN YUVALARINI YAPARKEN BULACAK”
stanbul iin de 650 bin konutun dntrlmesi gerektiini belirten Kurum, szlerine, “Biz sadece stanbul’da deil, 81 ilimizin en cra kelerinde bile bu uurla komu adamlarz. Milletimizle el ele verdik gece gndz altk. Elaz, Malatya ve zmir’deki depremlerde, Antalya ve Mula’daki yangnlarda, Kastamonu, Sinop, Rize, Bartn ve Trabzon’daki sellerde, asrn felaketinde, milletimizin tm zor zamanlarnda yannda olduk. O ehirlere szler verdik. Muhalefet o zaman, ‘biz bunlar bedava ve hzl yapacaz’ dedi. Ne oldu? 28 Mays’ta milletimiz yine eserden, gerekten yana tavrn koydu. Bunlarn bo vaatlerine aldanmad. Milletimiz unu ok iyi biliyor; AK Parti yapar. Murat Kurum sz verdiyse, gece gndz alr o yuvalar yapar. 31 Mart’tan sonra da bizi arayanlar hibir zaman algda, reklamda bulamayacak. Bizi arayanlar milletin yuvalarn yaparken bulacak. Bizi arayanlar yerin stnde dnm, yerin altnda metro antiyelerinde bulacak. Bizi arayanlar stanbul’un 39 ilesinde millet baheleri yaparken bulacak. Bizi hi kimse polemik yaparken gremeyecek. Bizi arayanlar temel atarken, al yaparken bulacak. Biz hibir zaman kirli pazarlklarn, iftiralarn, dedikodularn tarafnda olmayacaz. Biz hep millet iin yapan, millet iin reten tarafta olacaz” diyerek devam etti. “SENN TRAZIN TEK DEVLETE, TEK BAYRAA, TEK MLLETE, TEK VATANA”
Murat Kurum, mevcut BB Bakan’nn rabia iareti ve Cumhur ttifak semeniyle alay etmesine de tepki gsterdi. 31 Mart’taki seimlerde vatandan mamolu’na demokrasi tokad atacan syleyen Kurum, “Bu ilgisiz ve beceriksiz belediye bakan gibi olmayacaz. En son ne yaptn hatrlayn. Rabia iaretimizle dalga geerek, Cumhur ttifak semenini aalad. Milletimizin deerleriyle alakas olmayan, kendini bilmez adam. Kibri aklnn nne gemi CHP’li mevcut BB Bakan, milletin deerleriyle dalga gemeye utanmyor musun? Senin o parmaklarn saysna deil, manasna itirazn var. Senin itirazn tek devlete, tek bayraa, tek millete, tek vatana. Bu aziz millet sana, 31 Mart’ta o ellerle yle bir demokrasi tokad atacak ki, elini yle sallayp tatile gnderecek ki sen de ne olduunu aracaksn. Bizi zgrle kavuturacakm. Sen nce dn aynaya bak, etrafnda, masanda kimlerle birlikte hareket ediyorsun. Sen kimlerle yol yryorsun nce ona bak” dedi. “HAKSIZ YERE TEN ATILAN HERKES 31 MART AKAMI GER AIRACAIZ”
CHP’li BB ynetimindeki ii kartmalarn hedef alan Murat Kurum, haksz kartlan emekilere seslendi. 1 Nisan itibaryla kimseyi iinden etmeyeceini dile getiren Kurum, “Ne dedik? stanbul emanettir dedik. Ama bu emanet sadece bana ve tekilatmza braklmad. Hepimizin ok almas gerekiyor. Mesele Murat Kurum meselesi deil. 1 Nisan’dan itibaren daima ‘Yarnndan Emin, Gl Memur’ diyeceim. Memur kardelerimizin derdini, kendi derdim yapacam. Biz tek yrek, tek yumruk olacaz. Memurumuzun hak arama mcadelesine daima destek vereceiz. Haksz yere grevden alnan tm kardelerimizi geri aracaz, geri alacaz. ‘Kimseyi haksz yere iinden, ekmeinden etmeyeceiz, iinin emekinin yanndayz’ dediler. Bykehir belediyesinde, ile belediyelerinde alan emeki kardelerim kartlarnn almadn grdler. Sebepsiz yere iten atldklarn grdler. Ekmei, emei elinden alnan kardelerimiz zld. Sen bir insann ekmeiyle neden oynuyorsun? ocuklar iin, ailesi iin fedakrca alan insanlar hakszca iinden attn. Haksz yere iten atlan herkesi 31 Mart akam geri aracaz ve greve alacaz. Kimseyi de haksz yere ekmeinden, iinden etmeyeceiz, biz onlar gibi deiliz” diye konutu. “BUNUN RAKB KENDS”
BB ynetiminin metro performansn da eletiren Kurum, mevcut Bakana “Muhalefetten ve ilgisiz belediye bakanndan stanbul’la alakal bir ey duydunuz mu? ‘8 kilometre metro yaptn’ diyoruz, bir ey demiyor. nk o kadar yapt. 5 bin 500 konut yaptn diyoruz sesi kmyor. nk o kadar yapt. Sancaktepe’de metro yapacakm. Sen onu benim klahma anlat. Alm tnele hafriyat dken, 10 metro ihalesinin 3’n iptal eden sen deil misin? Millet zor zamandayken, ailem var diyerek tatile giden sen deil misin? Bizim ailemiz yok mu, iinden ettiin insanlarn ailesi yok mu? Bunun rakibi kendisi.” Diye seslendi. “STANBUL’DA YAAYAN MEMURLARIMIZ N TOPLU ULAIMDA YLETRMELER YAPACAIZ”
Memur ve emekiler iin hazrlanan sosyal projelerini anlatan Kurum “alan memurlarmzn evlatlar iin her mahallemize 7 gn 24 saat esasyla alan birer kre yapacaz. Benim memur kardeim gece mesailerinde, ocuklarn dnmeyecek, bykehrin emin ellerine, efkatli personeline teslim edecek. Gz arkada kalmayacak. stanbul’umuzda evden ie, iten eve gitmenin bir ileye dnt gnler son bulacak. Bu yzden stanbul’da yaayan memurlarmz iin toplu ulamda iyiletirmeler yapacaz. stanbul’da yaamak memurlar iin klfet olmayacak. Bakanmla birlikte karar alp, uygulayacaz. Yeni metro hatlar, kavaklar, tneller, otobs ve metrobslerle trafik sorununu memurumuzun, insanmzn gndeminden karacaz” dedi. “MEMURLARA VE EMEKMZE ZEL SOSYAL KONUT PROJELER YAPACAIZ”
Memurlara konut mjdesi veren Kurum, konumasnda “Sizlerin daha gvenli ve salkl evlerde yaamas iin, afetlere direnli bir stanbul iin 5 ylda yatay mimariyi ve komuluk ilikilerini esas alan 650 bin konut ina edeceiz. Memur kardelerimin de 100 bin sosyal konuttan faydalanmalar iin gerekli admlar atacaz. Yksek kiralara kar memur kardelerimizi korumak ve ev sahibi yapmak iin memurlara ve emekimize zel sosyal konut projeleri yapacaz. Memurlarmzn stanbul’da ev sahibi olmas iin yannzda olacam. Biz hep ne diyoruz; ‘man varsa imkn da vardr.’ Bugn zlemez denilen ne kadar sorun varsa, bu kardeiniz zecek. 5 yl nce yarm braklan ne varsa yeniden balatacak. 5 yldr durdurulan stanbul’u yeniden aha kaldracak. stanbul’un sorunlarn biz zeriz, daha nce yaptk. Geleceimizi hep birlikte ina edelim” ifadelerini kulland. “KILIDAROLU ‘EMEKYE SAHP IKACAIZ’ DED, BELEDYE BAKANI BN 400 SZLEMELY TEN IKARTTI”
Murat Kurum’un projesi iin “Sayn bakanmzn emekilere sosyal konut, kre gibi destekleri ok deerli” diyen Memur-Sen Genel Bakan Ali Yaln, CHP’li belediyenin iten karmalarna da tepkisini “Geen seim sonrasndaki ii kym bizi ok zorlad. Biz o zaman bu seim geer, 5 yl biter demitik. Her yerde afie edeceimizi sylemitik ve imdi o zaman geldi. Bunlar szlemeli memuru attlar. Emekiyi srdler. Sayn Cumhurbakan’mza gittik ‘bu ruhsat kt kullanlyor ve istifaya zorlanyor’ dedik. Talimat verdi ve dzeltildi. Srgnlerin nne geildi. Ama belediye birimleri arasnda milletin ban dndrdler. Cumhurbakanmz ile yaptmz son grme sonrasnda 460 bin kiinin kadroya geii oldu. 5 yl geti, 31 Mart’a gidiyoruz. Sayn Kldarolu ’emekiye sahip kacaz’ demiti. Belediye bakan bin 400 szlemeliyi iten kartt ve sonra da kymlar devam etti. ‘Emekiyi kucaklayacaz’ dediler, ama kundakladlar. Bizlere hizmet edenin, emekiyi destekleyenin yannda olacaz” szleriyle ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir