Sosyal

Milyonlarca emeklinin gözü Beştepe’de! Emekliye refah payı müjdesi


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekli işçi, çiftçi ve esnafı etkileyen SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayından geçerli olmak üzere ilave zam yapılması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat verdi. SSK, Bağ-Kur emeklilerinin gözü refah payı olarak yapılacak ek zamda gözler Beştepe’ye çevrilirken, masada 2 formül olduğu belirtildi. Peki emekliye refah payı ne kadar olacak? Merak edilen soruların cevaplarını A Haber canlı yayınına katılan Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem verdi.


Sabah


Giriş Tarihi: 08.01.2024 06:58
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 10:12

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ





























SSK, Bağ-Kur emeklilerinin gözü refah payı olarak yapılacak ek zamda gözler Beştepe’ye çevrildi.


GALERİ DEVAM EDİYOR










Emekli Sandığı emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklileri arasında oluşan 11.68 puanlık zam farkının refah payı ile giderilmesi bekleniyor. Kesin zam oranının bu hafta açıklanması bekleniyor.










SSK emeklilerinin 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerinin de 25-28 Ocak’ta aylıklarını enflasyon ve refah payı ile birlikte alması öngörülüyor.










CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAKMemur maaşları ve emekli memur aylıkları ocak ayında yüzde 49.25 oranında artırılırken, mevcut kanuna göre emekli işçi ve esnaf aylıklarındaki zam oranı yüzde 37.57’de kaldı.










Emekli işçi ve çiftçi aylıkları ile halen 7500 lira olan en düşük emekli aylığının artırılması için hazırlık yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir