Sosyal

Milyonların maaşı değişiyor! Memura en az 39 bin 544 TL! SSK ve Bağ-Kur emeklisi temmuz zam oranı ne kadar?

Emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında yapılacak zamla ilgili ipucu geldi. Temmuzda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 26, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 21 civarında zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar…


ahaber.com.tr


Giriş: 22.06.2024

06:58


Güncelleme: 22.06.2024

08:40










Memurların ve emeklilerin Temmuz zammı için artık sayılı gün kaldı. Milyonlar zam oranının belli olacağı 3 Temmuz tarihini merakla bekliyor.











Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 22.72 olarak gerçekleşmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkının belli olması için geriye tek veri kaldı.











Bu veri de 3 Temmuz’da belli olacak. Ancak ipuçları da geliyor. Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) İstanbul Üniversitesi iş birliğinde geliştirdiği “FKB Ekonomik Görünüm Endeksi”nin (FKB-EGE) Haziran ayı bülteni yayımlandı.











Takvim Gazetesi’nden Çığıl Ön Yener’in haberine göre FKB Ekonomik Görünüm Anketi’ne göre, Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3.17 oldu.











Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 26.61 olacak. Her yıl Ocak ve Temmuz’da bir önceki 6 aylık enflasyon oranında zam alan SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin kök aylıklarına bu tahmine göre yüzde 26.61 artış yansıtılacak.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir