Sosyal

Muslera’ya UEFA’dan dev ceza! Talimatlar ne diyor?


MUSLERA KRİZİ Young Boys karşılaşmasının son dakikalarında yenik duruma düşen Galatasaray’da, Fernando Muslera krizi de patlak verdi.

87. dakikada Virginius’un golüne engel olamayan Uuruguaylı eldiven, İsviçre ekibinin gol sevinci esnasında golü atan Virginius’a tekme attı.

Doğrudan kırmızı kart gören Muslera, kalan dakikalarda takımını yalnız bırakırken UEFA’dan gelecek ceza beklenmeye başlandı.

HAKEMİN RAPORU ÖNEMLİ Rakibine tekme atarak kırmızı kart gören Muslera’nın cezası mücadelenin hakemine bağlı. UEFA Disiplin Kurulu tarafından görülecek davada, Uruguaylı file bekçisinin fiilinin top oyunda olmadığı süreçte gerçekleşmesi nedeniyle, UEFA Disiplin Talimatı’nın, “Oyuncuların ve görevlilerin kötü davranışları” başlıklı 15. maddesine göre yargılanacağı, bunun da 3 ile 5 maç arasında öngörüldüğü vurgulandı.

GRUPLARDA YALNIZ BIRAKACAK Yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan Galatasaray, gruplarda 8 maça çıkacak. Muslera’nın 3 ile 5 maç arası ceza alacağı öngörülürken, tecrübeli file bekçisi takımını grup maçlarının yarısında da yalnız bırakacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir