Nakit mi kredi kartı mı? Alışverişte hangisi avantajlı? Ekonomist Bayram diyor ki…

KAYNAKCNN TÜRKEKONOMİST MUHAMMET BAYRAM ŞU İFADELERLE AKTARDI;HANGİSİ DAHA AVANTAJLI NAKİT Mİ KREDİ KARTI MI?”Bir vatandaş açısından bakmak lazım bir de esnaf açısından bakmak lazım bir diğeri de bankalar. Burada vatandaş açısından paranın bir taşıma maliyeti var aslında bakarsanız kredi kartını kullanmak daha az maliyetli, hem de taşınırken risk almıyor. siber zorbalığa uğrama zorunluluğu olsa bile. Ama burada eğer kredi kartı kullanıyorsanız bir POS cihazı maliyeti var işyerlerinin. Buradaki işyerleri de bu maliyeti vermemek adına, bankalara diyordu ki ben buna yüzde 3,30 bir maliyet vermek istemiyorum. Daha sonra IBAN’la ödemeye yöneltti vatandaşları. IBAN’la ödemenin önüne geçilmeye başlandı. İnceleme ve denetimler sürüyor. Burada dolaşımda olan paranın miktarı çok önemli. Eğer dolaşımda olan paranın miktarı fazla ise enflasyona sebep veriyor.Vatandaşın psikolojik olarak kredi kartından, plastik kartlardan ne harcadığını bilmediği için fazla para harcama yapıyor ve bununla beraber de borcu çeviremez hale geliyor. Yurt dışında alınan önlemler var. Kartların limitlerinin düşürülmesi şeklinde ama genel olarak bakacak olursak kredi kartı, nakit para kullanmak hem bankaların işine geliyor hem de esnafın işine. Esnaf müşterileri nakite yönlendiriyor, nakit yok ise IBAN’a yönlendiriyor. IBAN ödeme yapılsa ne olacak fatura kesilmeyecek ve vergi ödenmeyecek.NAKİT KULLANIMI KİME FAYDA SAĞLIYOR?Kimseye fayda sağlamıyor diyebiliriz çünkü bütün Avrupa neredeyse kart kullanımına dönmüş durumda. En az yüzde 80 ortalamalarla kredi kartı kullanımı söz konusu. Bir tramvaya, toplu taşımaya binseniz kredi kartı okutabiliyorsunuz. Bir akbil yok. O yüzden ne kadar az kağıt kullanırsanız o kadar az kayıt dışı olur.Kağıt paranın kullanımı tüm dünyayla birlikte, Avrupa’da da azalmış durumda. Özellikle Avrupa’da. Bizde de gittikçe bu azalacaktır. Yeni para basılmasının bu kadar bekletilmesi sebebi de bu” dedi.Kredi Kartı ile Alışverişin Avantajları:Taksit İmkanı: Büyük harcamaları daha küçük, yönetilebilir ödemelere bölebilirsiniz.
Puan ve Nakit İadesi: Birçok kredi kartı, harcamalarınıza göre puan biriktirmenizi veya nakit iadesi kazanmanızı sağlar.
Güvenlik: Kredi kartları, kaybolma veya çalınma durumunda daha fazla güvenlik sağlar ve dolandırıcılık durumlarında genellikle koruma sunar.
Acil Durumlar: Beklenmedik harcamalar için anında kaynak sağlar.Nakit ile Alışverişin Avantajları:Bütçe Kontrolü: Nakit kullanımı, harcamalarınızı daha yakından takip etmenize yardımcı olabilir ve borçlanma riskini azaltır.
Faiz ve Ücretlerden Kaçınma: Kredi kartı kullanırken oluşabilecek faiz ve yıllık ücretlerden kaçınmış olursunuz.
Anında Tamamlanma: Nakit işlemleri anında tamamlanır, böylece herhangi bir işlem onayı beklemeniz gerekmez.Dikkat Edilmesi Gerekenler:Kredi Kartı Kullanıcılarının Bilinçli Olması Gerekiyor: Bayram, kredi kartı kullanıcılarının borçlarını zamanında ödememesi durumunda yüksek faiz oranlarıyla karşılaşabileceklerini belirtiyor. Nakit Kullanımında Güvenlik: Nakit taşımak, hırsızlık veya kayıp riskini artırabilir. Merkez Bankası’ndan önemli faiz kararı!

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat