Sosyal

Nevruz, yeniden douun, diriliin, uyann, huzur ve esenliin kutlu mesajdr



Baheli, 21 Mart Nevruz Bayram dolaysyla sosyal medya hesabndan paylat mesajnda, Nevruz’un, Nizam’l Mlk’n hazrlatt Celali takvimine gre ylba olarak kabul edilen yeni gn olduunu, ayn zamanda gnein ko burcuna girmesini, gece ile gndzn eit olmasn simgelediini belirtti.Eski Oniki Hayvanl Trk Takvimi’nde de Nevruz’un bulunduunu ve baharn geliini mjdelediini kaydeden Baheli, “Nevruz gn, Hz.Nuh’un gemisi Cudi Da’na oturmu, Hz.Yusuf kuyudan, Hz.Yunus baln karnndan karlmtr. Hz. Musa’nn Kzl Denizi asasyla yarmas Nevruz Gn’ne denk gelmitir. Trklerin Ergenekon’dan k da Nevruz Gn gereklemitir.” ifadelerine yer verdi.
Nevruz’un, baharn feyziyle birlik ve beraberlik hissiyatnn taland gn, bereketin, bolluun, sevginin, hrmetin daha da glendii dnem olduunu vurgulayan Baheli, yle devam etti:”Nevruz, Trk milletinin nesilden nesile tad bahar, bar ve kardelik mealesidir. Bu mealenin aydnlnda dostluk, yardmlama ve dayanma ruhu tekemml etmitir. Asrlar gese bile bu ok nemli tarihsel ve kltrel miras Trkln vicdannda zenle korunmu, zyle ve z gvenle yaatlmtr. Bu yzden Nevruz, yeniden douun, diriliin, uyann, huzur ve esenliin kutlu mesajdr. Bu mesajn lkemize, blgemize ve dnyaya btnyle hakim olmas yegane temennimdir.”- “NEVRUZ BZE HAS KADM BR EMANETTR”
Baheli, binlerce yldan bu yana Balkanlar’dan Orta Asya bozkrlarna, Adriyatik’ten in Seddi’ne, Kafkasya yaylalarndan Orta Dou vadilerine, Krm kylerinden Sibirya dzlklerine kadar yaklan Nevruz ateinin Trkln hayat ve varlk haklarnn tesciline sahne olduunu belirterek, unlar kaydetti:”Nevruz, milletimizi ortak ama ve kaderde buluturan kkl bir kaynama frsat olmas bakmndan bizimdir, bize has kadim bir emanettir. Yaklan Nevruz atei muhteem Trk asrlarnn kefili, en canl grg tan, en salam kltrel dokularndan birisidir.Bu dncelerle Trk milletinin 21 Mart Bahar Bayram’n kutluyor, yeni gnn bin yllk kardeliimizin perinlenmesi iin tarihi bir eik olmasn diliyorum. Son yurdumuzda birlik ve beraberlik ierisinde sonsuza kadar var olmay Cenab- Allah’tan niyaz ediyor, tm vatandalarmzla, gnl ve kltr corafyalarmzdaki tm kardelerimizle salk, shhat, refah, mutluluk ve selamet dileklerimi paylayorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir