Nükleer silaha sahip olurlarsa tüm silahlarımızı kullanacağız

0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Konseyi Toplantısı’ndan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fotoğraf: AFP

Oreşnik hipersonik balistik füzesiyle ilgili açıklamada bulunan Putin, “Eğer böyle bir bombardımanda bu tür sistemlerden birkaç tane, iki, üç veya dört tane birden kullanırsanız, bombardımanın gücü bakımından bu, nükleer saldırıyla kıyaslanabilir olacak. Fakat bu bir nükleer saldırı olmayacak. Birincisi bu yüksek hassasiyetli, ikincisi de nükleer patlayıcıyla donatılmadı ve çevreye zarar vermiyor. Ancak güç bakımından kıyaslanabilir olacak” diye konuştu.

Rus lider, Oreşnik’in vurduğu hedefte oluşan hasarla ilgili, “Hasar çok ciddi oluyor. Yerin 3-4 kat altında hatta daha derinde bulunan nesneler etkileniyor. Üstelik bunlar sıradan katlar değil, güçlendirilmiş yapılardır. Etkinin gücü muazzam” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kiev’e nükleer silah verme planlarına tepki gösteren Putin, “Ukrayna nükleer silaha sahip olursa, bu durumda sahip olduğumuz tüm silahları kullanacağız” dedi.

ALMAN İSTİHBARAT BAŞKANI’NDAN ÇARPICI RUSYA İTİRAFI

Alman Dış Politika Cemiyeti (DGAP) tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kahl, “Rusya Batı ile bir savaşa hazırlanıyor. Askeri bir çatışma Kremlin için olası bir seçenek haline geliyor. Rus silahlı kuvvetleri, “muhtemelen 10 yılın sonuna kadar personel ve malzeme açısından Batı’ya bir saldırı gerçekleştirebilecek konumda olacaktır.” dedi.

Kremlin | Fotoğraf: AA

“KREMLIN, ALMANYA’YI RAKİP OLARAK GÖRÜYOR”

Batı’nın altyapısına sabotajların başladığına işaret eden Kahl, “Kremlin, Almanya’yı bir rakip olarak görüyor. Biz, Ukrayna’ya en fazla destek veren ikinci ülkeyiz ve bu nedenle Moskova’ya göre kesinlikle tarafız. İster kabul edelim ister etmeyelim, biz Moskova ile doğrudan bir tartışma içindeyiz.” diye konuştu.

Ukrayna’daki savaşın, Putin’in bakış açısına göre, aslında Rusya’nın Batı ile olan çatışmasının bir parçası olduğuna işaret eden Kahl, “Ukrayna üzerinden Batı’ya karşı yürütülen bir çatışma söz konusudur. Bu savaş çok daha geniş bir anlam taşımaktadır; esasen mesele, Avrupa’da yeni bir düzenin kurulması, yeni bir pasifik sonrası Avrupa düzeni ve dolayısıyla aslında tamamen yeni bir dünya düzeni kurma arzusudur.” ifadelerini kullandı.

“RUSYA HİBRİT SAVAŞ STRATEJİSİNİ DEVREYE SOKTU”

Kahl ayrıca istihbarat verilerinin Rus istihbaratının Batı’ya karşı hibrit savaş stratejilerini devreye soktuğunu ve bunun devlet tarafından desteklenen ve Batı’da hiçbir etik veya hukuki sınırlama tanımadan gerçekleştirildiğini gösterdiğini aktardı.

Rusya’nın 2008’den bu yana askeri yapısal değişikliklerini ilerlettiğini kaydeden Kahl, “Rusya’nın askeri gücü, özellikle kara kuvvetlerinde büyük bir artış gösteriyor. Kremlin, her yıl yüzbinlerce askeri almayı planlıyor ve bu, Ukrayna’daki kayıplarından daha fazla bir sayı.” şeklinde konuştu.

Kremlin’in Batı’yı bölme çabaları devam ettiğini savunan Kahl, Rusya’nın Batı’nın askeri ve siyasi dayanışmasının test etme isteğinin önümüzdeki yıllarda daha da yoğunlaşabileceğini sözlerine ekledi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.