Olimpiyatlar Paris’te satışları artırdı

Açıklanan veriler Olimpiyat Oyunları’nın, şehrin ekonomisine yönelik pozitif etkisini ortaya koydu:
-Paris’te yer alan küçük işletmelerin kart kullanıcılarına yaptığı satışlar, Olimpiyat Oyunları’nın açılışının gerçekleştiği ilk hafta sonunda, bir önceki yıla göre %26 arttı.
-Paris’te gerçekleştirilen harcamalarda en önemli artış tiyatro ve müzelerde %159 oranıyla öne çıktı. Gıda ve markette %42, restoranlarda %36, perakendede %21, eğlencede ise %18 artış görüldü.
-Yurtdışı harcamalarda en büyük payın sahibi %29 ile Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen kart kullanıcıları oldu. Bir önceki yıla göre Brezilyalı ziyaretçilerin harcamaları %33 artarken, Japon ziyaretçilerin harcamalarında da %129 artış kaydedildi.
-Paris’te yapılan uluslararası ödemelerin %78’i temassız olarak gerçekleşti. Bu oranda, bir önceki yıla kıyasla %9 artış görüldü.
-Olimpiyat Oyunları’nın öncesinde Paris destinasyonlu uçuş rezervasyonlarında 2023’ün aynı dönemine kıyasla %39 artış kaydedildi.
-35 yaş altı bireyler, seyahatlerinde Paris’i bir önceki yıla göre %120 daha fazla tercih etti.
-Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen ziyaretçiler, %64 artışla bir önceki yıla göre en fazla artış gösteren grup olurken, ABD’yi %61 artışla Almanya ve %27 artışla İspanya takip etti.
-Paris dışında Olimpiyat etkinliklerine ev sahipliği yapan diğer 3 şehirde gerçekleşen harcamalarda da önemli artışlar dikkat çekti. Harcamalar Saint-Etienne’de %214, Lille’de %100 ve Marsilya’da %38 artış gösterdi.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment