Sosyal

Paris 2024’e ‘Metal’ damgası! Arabesk rapçilerin, trapçilerin, popçuların gözü yaşlı

Paris Olimpiyatlarının açılış töreninde metal müzik grubu Gojira’nın efsanevi şovu herkesi ayağa kaldırdı. Hayko Cepkin ise paylaşım yapmakta gecikmedi.

Paris 2024 olimpiyat oyunları açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Açılışta Gojira’nın metal müzik performansı ise herkesi ters köşe yaptı.Metal müziğin son 20 yılına damga vuran Fransız heavy metal grubu Gojira’nın performansı müzik ve spor tarihine geçti. FRANSIZ DEVRİMİ’NİN BİR ŞARKISI SESLENDİRİLDİ​​Gojira, Cuma günü Olimpiyat Oyunları açılış töreninde sahne alan ilk heavy metal grubu oldu ve opera sanatçısı Marina Viotti ile birlikte bir kalenin yan tarafında durarak Fransız Devrimi’nin bir şarkısını seslendirdi.”ÇOK KANLI BİR DÖNEMDİ, BU YÜZDEN ÇOK METALDİ”Bir telefon röportajında, Gojira’nın vokalisti ve gitaristi Joe Duplantier, şarkı seçimi hakkında, “Fransız tarihinin çok kanlı bir dönemiydi, bu yüzden çok metaldi,” diyerek, “Şarkı tam karşınızda olacak” diye ekledi.Gojira’nın en son albümü 2021’de çıkan Fortitude. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde grup, Korn ile birlikte bir Kuzey Amerika turuna çıkacak.İZLEYENLERİ NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDIGiyotinle kafası kesilmeden hemen önce cellada, “Çok özür dilerim mösyö, ayağınıza yanlışlıkla bastım” diyen Marie-Antoinette’li sekans ile başlayan performansta, ironik bir şekilde devrimin marşı olan Ça Ira’yı Kraliçe’nin seslendirmesi başlı başına büyük bir olay.Sonrasında Gojira’nın klasikleşmiş, tempolu, güçlü, ve insanı dumur eden soundu yetmiyor, sahnenin kompozisyonu izleyenleri şoka uğratıyor. ŞARKI SÖZLERİ Sözleri ve çevirisi:Ah! ça ira, ça ira, ça ira
les aristocrates à la lanterne!
Ah! ça ira, ça ira, ça ira
les aristocrates on les pendra!Ah! İyi olacak, iyi olacak, iyi olacak
aristokratlar lamba direğine
Ah! İyi olacak, iyi olacak, iyi olacak
aristokratları, asacağız onları!”SAĞLAM BİR TOKAT”Türk rock müziğinin güçlü sesi Hayko Cepkin de bu performanstan oldukça etkilendi ve hemen sosyal  medya hesabından popüler kültüre de gönderme yapan şu paylaşımda bulundu:”Müzik kulağı Rock metal müzikle pek sıvanmamış Fransa gibi bir ülkenin, açılış için ‘gojira’ hamlesi, hem kıymetli, hem de sağlam bir tokat. Vizyoner olarak kim bu hamleyi planladı ise takdir edilesi. Dayatılan ve iteleye iteleye popüler edileni değil de, seyircisini, dinleyicisini seçebilen ve seyircisi tarafından seçilen, Canlı müzik emeğine de güzel bir selam olarak görüyorum . Ayynııı biz???????? darısı başımıza. Bu hamle bir çok şeyi değiştirir ????????”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir