Patlıcan kızartırken kızartma tenceresine 1 kaşık koyun patlıcan asla yağ çekmiyor
Patlıcan kızartırken bilmeniz gereken püf noktaları
Tüm bu püf noktalarını dikkate alarak patlıcan kızartma işlemini gerçekleştirdiğinizde, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli bir yemeğin keyfini çıkarmalarını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!Patlıcan kızartma işlemi, lezzetli ve kıtır kıtır bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. Özellikle patlıcanın yağ çekmemesi ve kızartma işlemi sırasında kıtır kıtır olması, doğru tekniklerin kullanılmasına bağlıdır.
Patlıcan kızartma işlemine başlarken, kızartma tenceresine 1 kaşık elma sirkesi eklemek, patlıcanın yağ çekmesini engelleyecektir. Bu sayede, kızartma işlemi sonucunda patlıcanlarınızın fazla yağlı olmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, patlıcanları kızartmadan önce dilimleyip, tuzlu suda bekletmek de patlıcanın acısını alarak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.
YAĞ ÇEKMEDEN PATLICAN KIZARTMASI TARİFİTUZLU SUDA BEKLETİNPatlıcanları güzelce soyup yıkayın. Sonrasında acılığını almak için, soğuk tuzlu su içerisinde bekletin. Sonra suyu değiştirip tekrar suda bekletin. Patlıcanları dilimleyin ve tekrar tuzlu su içerisinde bekletin. Böylelikle bu işlem patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlayacak.ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTINZeytinyağı ile kızarttığınız patlıcanlar yağ çekmesini önleyecektir. Aynı zamanda daha lezzetli olacaktır. Ayrıca yağın içerisine biraz sirke eklemeniz de etkili olacaktır.ORTA ATEŞTE KIZARTINKızartma yaparken ateş derecesi çok önemlidir. Eğer ocağın altını çok açarsanız fazla yağ çekmesine sebep olursunuz. Sonrasında pişen patlıcanları bir havlu kağıt üzerine alırsanız fazla yağın çekmesini önlemiş olacaksınız.Kaynak: sabah.com.tr