PKK ile iltisaklı DİAYDER yöneticilerin davasında karar! Cezaları belli oldu

0

SON SAVUNMALAR ALINDIİstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 11 tutuksuz sanık ile sanıkların avukatları katıldı. Avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındıktan sonra sanıklardan son sözleri soruldu. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan Fevzi Barış, İbrahim Şek, Mehmet Işık, Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Hasan Karahan ile Hafik Tunç, suçsuz olduklarını savunarak beraatlarını talep etti.

KARAR AÇIKLANDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dernek başkanı Ekrem Baran, Mehmet Emin Aslan ve Rıza Oğur hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7’şer yıl 6’şar ay hapis verildi. Tutuksuz sanıklar Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Fahrettin Ülgün, Hafit Tunç, İbrahim Şek, Nasri Tonğuç, Nesir Erdemci, Nur Mehmet Işık ve Mehmet Şimşek hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına hükmetti.

CEZALARI BELLİ OLDU

Sanıklar Fevzi Barış ,Sefa Mehmetoğlu, Mehmet İnan ve Lütfü Büyükefe’nin “Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıl 1 ay hapsine hükmedildi. Sanıklar Halil Bulut, Hasan Karahan, İbrahim Yalın, Abdülhadi Öztekin, Ali Demir ve Mehmet Nas hakkında ise aynı suçtan beraat ettiler. Yargılama esnasında sanık olarak yargılanan Enver Karabey hakkında düşme kararı verildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment