RAMAZAN PİDESİ TARİFİ… Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
Ramazan pidesi, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan, özel olarak hazırlanan bir ekmek türüdür. Genellikle dışı çıtır, içi ise yumuşak ve gözenekli bir yapıya sahiptir. İşte evde Ramazan pidesi yapımı için bir tarif:Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya (yaklaşık 10 gram)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağıÜzeri için; yumurta sarısı, çörek otu ve susamYapılışı:
Mayayı Hazırlayın: Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyin, karıştırın ve 10 dakika kadar köpürmesi için bekleyin.