Sosyal

Ramazanda hurma yemenin faydasını uzmanı açıkladı: Mide asidini dengeliyor

Ramazanda mutlaka sahura kalkılması gerekildiğini hatırlatan Uzm. Dyt. Özçelik, “Öncelikle, sahura kalkma alışkanlığının edinilmesi önemlidir. Kişilerin sahura kalkarak yemek yemesi, gün içerisindeki açlık süresinin azaltılmasını sağlamaktadır. Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler tüketilmemelidir. Yoğun bir çalışma temposunda olan, işlerinde fiziksel güç harcayarak terleyen kişiler mutlaka iftarla sahur arasında yeterli su tüketmelilerdir” dedi. İftarda hızlı yemek yenilmemesi gerektiğinin altını çizen Uzm. Dyt. Özçelik, “Oruç vakitlerinde midemiz uzun süre boş kaldıktan sonra bir anda çok fazla miktarda beslenmek, mide ve kalp sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Bu yüzden yavaş yavaş ve az miktarlarda besin tüketilmelidir. Beslenme dengesini bozmamak için iftar ile sahur arasına da mutlaka bir ara öğün konulmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir