Reçel nasıl yapılır? Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?

0


Reçeli karıştırmak için metal kaşık kullanmayın, temiz bir tahta kaşıkla karıştırın. Metal kaşık kullandığınızda ortaya çıkabilecek kimyasal reaksiyonlar reçelinizin kolay bozulmasına neden olabilir.Reçelinize farklı lezzetler katmak için kokulu otlar ve baharatlardan faydalanabilirsiniz. Yasemin ya da menekşe yaprakları, çubuk tarçın, karanfil gibi malzemeler geleneksel reçel lezzetlerinin dışına çıkabilmenizi sağlar.Elma, ayva gibi reçellerde meyvelerin çekirdeklerini de küçük bir kese içine yerleştirip reçelle birlikte kaynatırsanız daha parlak bir reçel elde edebilirsiniz.Her şey tamam, reçelinizin rengi, kıvamı, lezzeti hepsi yerli yerinde. Peki bununla bitiyor mu? Tabii ki hayır. Reçelin saklama koşulları da aynı şekilde çok önemli. Reçeli koyduğunuz kavanozların kullanmadan önce sıcak suyla güzelce yıkanmış, kurulanmış ve dezenfekte edilmiş olmasına dikkat edin.
Kullandığınız kavanozlar çok büyük olmamalı. Aksi takdirde kavanozun üzerinde hava boşluğu kalır. Bu da reçelin ömrünü kısaltır. Üstelik kavanozu doldursanız bile kapağını bir kez açtığınızda kısa süre içinde tüketmeniz gerekir. Halbuki reçeli birkaç ufak kavanoza bölüştürebilir, ihtiyacınız oldukça kapaklarını açıp reçellerinizi uzun süre güvenle tüketebilirsiniz.Kavanozların kapağını iyice kapattığınızdan eminseniz, kavanozları kapağı altta kalacak şekilde güneş görmeyen serin bir yere kaldırabilirsiniz. Kavanozları kapağı alta gelecek şekilde yerleştirdiğinizde hava almasını önlemiş olursunuz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.