Sosyal

Sabiha Gken Havaliman’mzn hava trafik kapasitesini en az 2 katna karacaz



Bakan Uralolu, Sabiha Gken Havaliman’nn ikinci pistinin al treninde yapt konumada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n liderliinde 21 yllk AK Parti iktidar dneminde kara yolu, demir yolu, hava yolu ve denizcilik gibi ulatrmann her modunda ve haberleme alannda lkeye a atlattklarn ve Cumhuriyet’in 100. ylnn Bakanlk asndan ok nemli ulam ve haberleme projelerinin hizmete ald bir yl olduunu syledi.2023 ylnda yaplan baz hizmetleri anmsatan Uralolu, unlar aktard:”Hizmete aldmz stanbul Havaliman-Kathane Metro Hatt, Atatrk Kltr Merkezi-Kzlay Metro Hatt, Ankara-Sivas Hzl Tren Hatt, Adana 15 Temmuz ehitler Kprs, Kayseri Anafartalar-Hzl Tramvay Hatt, Konya-Antalya Yolu ve Demirkap Tneli, Avrupa’nn en uzun ift tpl kara yolu tneli olan Zigana Tneli, Yeni Foa Yat Liman, TRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi, Aydn-Denizli Otoyolu’nun 89 kilometrelik kesimi gibi nice projenin birounun aln Sayn Cumhurbakanmzla birlikte gerekletirdik.”- “VATANDALARIMIZDAN GELEN TALEP ZERNE CDD BR KAPASTE ARTIINA HTYA DUYMAKTAYDI”
Bakan Uralolu, Trkiye Yzyl’na gl bir balang yaptklarn ve Cumhurbakan Erdoan’n liderliinde Trkiye Yzyl’na emin admlarla yrdklerini belirterek, “2023 ylnn son gnlerini idrak ederken, Cumhuriyet’imizin 100. ylna da yeni bir dev eseri, Sabiha Gken Havaliman’mzn 2. pistini hizmete alarak veda etmenin hakl gurur ve mutluluunu yayoruz. Sabiha Gken Havaliman’mz her geen gn artan yolcu says ve vatandalarmzdan gelen talep zerine ciddi bir kapasite artna ihtiya duymaktayd. Bu nedenle Sabiha Gken Havaliman’n yeniliki ve vizyoner bir bak asyla gelitirecek almalar balattk.” ifadelerini kulland.Yeni piste ilikin bilgi veren Uralolu, yle devam etti:”3 bin 540 metre uzunluundaki, en geni gvdeli uaklarn inebilecei 2. pistin yan sra adet taksi yolu, 62 uak kapasiteli orta apron ve 40 uak kapasiteli kargo apronu ile hava trafik kontrol kulesi, teknik blok, itfaiye ve garaj binas gibi 19 bin metrekare kapal alana sahip styap tesislerini de an en son teknolojisiyle yeniledik. 91 metre yksekliinde Hava Trafik Kontrol Kulemiz 9 Ocak 2023 tarihinden itibaren tm hava trafik sistemleriyle birlikte 7/24 hava trafik operasyonuna hizmet vermektedir.”- “HAVA TRAFK KAPASTESN EN AZ 2 KATINA IKARACAIZ”
Uralolu, bugnden itibaren de hava trafii asndan en verimli kullanm ekli olaca ve maksimum kapasiteyi salayaca iin yeni pisti ini, eski pisti ise kalk amacyla kullanacaklarn aktararak, “Bylece Sabiha Gken Havaliman’mzn hava trafik kapasitesini en az 2 katna karacaz. lerleyen zaman ierisinde bunu 2,5 katna karm olacaz.” dedi.”Yol medeniyettir, yol gelimedir, yol bymedir” diyen Abdulkadir Uralolu, “Bu noktada Cumhurbakanmzn vizyonu dorultusunda vatandalarmzn yaam kalitesinin ykseltilmesine katk salayan, gvenli, ekonomik, konforlu, hzl bir ulam altyapsnn oluturulmas Bakanlmzn temel hedefi olmutur. Bugne kadar hayata geirdiimiz projelerle Trkiye Yzyl’na hazrz ve bu yzyl daha nice proje ve hizmetlerle talandrarak ulamn da yzyl yapacaz.” ifadelerini kulland.Uralolu, Cumhurbakan Erdoan’n “Durmak Yok Yola Devam” slogannn tam da “ulatrmaclarn slogan” olduuna dikkati ekerek, szlerini yle tamamlad:”Bu sloganla yolumuza devam edeceiz. Bu dncelerle Trkiye’nin geleceine k tutacak her projede yanmzda olduu ve destekledii iin Cumhurbakanmza kranlarm arz ediyorum. Sabiha Gken Havaliman 2. pisti ve tamamlayc yaplar ina almalarn baaryla tamamlayan, en st kademesinden en alt kademesine kadar tm yklenici firma ve Devlet Hava Meydanlar letmesi Genel Mdrl alanlarna teekkr ediyor, baarlarnn devamn temenni ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir