Sarımsağı yıllarca yanlış tüketmişiz! Böyle yapılırsa hiçbir vitamini kalmıyor…

0

4. Sarımsakları Turşu Yaparak Saklama:

✴Sarımsakları soyup cam kavanozlara yerleştirin.

✴Üzerine sirke, tuz ve su ekleyerek, isteğe bağlı olarak acı biber de ekleyebilirsiniz.

✴Hava almayacak şekilde sıkıca kapatın ve serin, kuru bir yerde saklayın.

5. Sarımsakları Kurutarak Saklama:

✴Sarımsakları soyup temizleyin, dilimleyerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.

✴Fırında düşük sıcaklıkta (45 derece) ve alt-üst ısıda yarım saat kurutun.

✴Kuruyan sarımsakları hava almayan bir kapta veya kavanozda saklayabilirsiniz.

✴Bu pratik yöntemlerle, sarımsakları daha uzun süre taze ve lezzetli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.