Sarımsağı yıllarca yanlış tüketmişiz! Böyle yapılırsa hiçbir vitamini kalmıyor…
4. Sarımsakları Turşu Yaparak Saklama:
✴Sarımsakları soyup cam kavanozlara yerleştirin.
✴Üzerine sirke, tuz ve su ekleyerek, isteğe bağlı olarak acı biber de ekleyebilirsiniz.
✴Hava almayacak şekilde sıkıca kapatın ve serin, kuru bir yerde saklayın.
5. Sarımsakları Kurutarak Saklama:
✴Sarımsakları soyup temizleyin, dilimleyerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
✴Fırında düşük sıcaklıkta (45 derece) ve alt-üst ısıda yarım saat kurutun.
✴Kuruyan sarımsakları hava almayan bir kapta veya kavanozda saklayabilirsiniz.
✴Bu pratik yöntemlerle, sarımsakları daha uzun süre taze ve lezzetli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz…