Şeker hastalığının şifası tespit edildi! Bir lokması kan şekerini düşürüyor…
/ İngiliz tıp dergisi olan The British Medical Journal’de yayımlanan bir araştırmaya göre, bitter çikolata tüketiminin tip2 diyabet riskini azaltma potansiyeli olduğu ancak, çalışmaların devam edilip buluların doğrulanması gerektiği de ifade edildi. Yapılan araştırmaya göre haftada 5 ya da daha fazla bitter çikolata tüketimi tip2 diyabet riskini %21 oranında azaltabileceğini gözlemlendi.”Çocuklarda diyabet yönetiminde genel çevrenin desteği önemlidir”/ Çin ve ABD’de çalışmalar yürüten araştırmacıların hazırladığı “Çikolata tüketimi ve tip 2 diyabet riski” başlıklı çalışma, İngiliz haftalık hakemli tıp dergisi BMJ’de yayımlandı. Yaklaşık 192 bin 28 kişi üzerinde 1986-2021 yıllarında yürütülen çalışmada çikolata tüketiminin tip 2 diyabete etkisi, 111 bin 654 kişi üzerinde yürütülen çalışmada ise çikolata türlerinin (sütlü ve bitter) etkileri ele alındı. Çikolata tüketiminin tip 2 diyabete etkisinin araştırıldığı grupta yalnızca 18 bin 862 kişide bu tip diyabet ortaya çıkarken, diğer grupta ise 4 bin 771 kişide diyabet ortaya çıktı. Araştırma sonucunda herhangi bir çikolata yiyenlerde tip 2 diyabet riskinin çok az ya da hiç yemeyenlere göre yüzde 10 daha az olduğu belirtildi.