Sosyal

SON DAKİKA | AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e tepki: Cenaze nutuk atılacak yer değil

“SİYASİ TEMSİL, TOPLUMSAL TALEPLERDEN KOPARSA, DEMOKRATİK SİYASET KOLONLARINI KAYBEDER”

Çelik, Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları’nın devam ettiğini söyledi.

Parti yetkili kurullarının, milletvekillerinin sahaya indiğini ve vatandaşla bir araya geldiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

“Teşkilatlarımızın çalışmaları, Türkiye’de inşa edilen siyasetin ana taşıyıcısıdır. Teşkilatlarımızın yaptığı çalışmalar, hem Türkiye’nin müreffeh geleceğine hem demokrasisine hem de Cumhuriyet’imizin Türkiye Yüzyılı’na taşınmasına dönük en önemli katkıyı sağlamaktadır.

Siyaset yukarıdan aşağıya, devletten millete yapılan bir şey değildir. Milletten devlete yapılan bir süreçtir. Bu sebeple de esas olan gerçek sivil siyaset, toplumsal taleplerin siyasete yansıtılmasıyla, siyasi temsile dönüştürülmesiyle olur. Siyasi temsil, toplumsal taleplerden koparsa, demokratik siyaset kolonlarını kaybeder. Demokratik siyasetin kolonlarını kestiğinizde de siyaset demokratik olmaktan, millet için yapılan bir faaliyet olmaktan çıkar, profesyonel bir faaliyet haline gelir ve gerçek işlevini kaybeder. Bürokratik düzeyde, devlet yönetimi düzeyinde alınmış kararların vatandaşa yansıtılması değil, vatandaşın, milli iradenin taleplerinin, siyasete, devlete yansıtılması demokratik siyasetin ana mekanizmasıdır.”

Ömer Çelik, siyasetin yegane sicil amirinin vatandaş olduğunu, siyasi faaliyetleri yürütürken esas olarak vatandaşa baktıklarını, Türkiye Buluşmaları’nın da bu anlamda son derece verimli olduğunu ifade etti.

İşgal altındaki Batı Şeria’da katıldığı barışçıl gösteride İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin dualarla son yolculuğuna uğurlandığını belirten Çelik, bazı gazetecilerin Eygi’ye ilişkin haber yaparken “militan” dediklerini söyledi.

Bazı basın kuruluşlarının da Eygi’yi kimin öldürdüğünü belirtmeden, “öldürüldü” şeklinde haber geçtiklerini belirten Çelik, bun kuruluşların “kimin öldürdüğünü, neden öldüğünü” yazmadığını aktardı.

Çelik, Türkiye’de de bazılarının bunu yaptığını, “Netanyahu’nun katliam güçlerinin istemeden, doğrudan olmayan bir sebeple bu olaya sebebiyet verdiğini” söylediklerini belirterek, “Ruhları, akılları kirleten, vicdanların üzerine ipotek koymaya çalışan ve insanlığın adalet arayışını gasbetmeye çalışan bu katliam şebekesine teslim olanların yaptığı, bu katliam şebekesinin suçu kadar ağırdır.” diye konuştu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir