SON DAKİKA… Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da! Güvenlik zirvesi sona erdi – Son Dakika Haberleri Bugün

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katılmak için gittiği Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’dan İstanbul’a döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Atatürk Havalimanı’ndaki Devlet Konukevi’nde güvenlik zirvesi yapıldı.Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.GÜVENLİK ZİRVESİ NEDİR? Güvenlik Zirvesi, Türkiye’nin iç ve dış tehditlerine karşı alınacak önlemleri belirlemek, askeri ve siyasi stratejileri gözden geçirmek amacıyla yapılan önemli bir toplantıdır. Zirvede ülkenin güvenliğini tehdit eden güncel meseleler, terörle mücadele, sınır güvenliği, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler ve istihbarat raporları masaya yatırılır. Bu zirveler, genellikle ülkenin bekası açısından kritik dönemlerde yapılır ve alınan kararlar gizlilik esasıyla yürütülür.GÜVENLİK ZİRVESİNE KİMLER KATILIR? Güvenlik Zirvesi’ne katılanlar, devletin en üst düzey yöneticilerinden ve güvenlik bürokrasisinin önemli temsilcilerinden oluşur.Katılımcılar arasında şu isimler yer alır:Cumhurbaşkanı: Zirvenin başkanlığını yapan Cumhurbaşkanı, toplantının en önemli ismi olup, nihai kararların alındığı makamdır.
Milli Savunma Bakanı: Askeri stratejilerin ve savunma politikalarının değerlendirilmesi için zirvede bulunur.
İçişleri Bakanı: İç güvenlik, terörle mücadele ve sınır güvenliği gibi konularda bilgilendirme yapar.
Dışişleri Bakanı: Uluslararası ilişkiler ve dış güvenlik tehditlerine yönelik değerlendirmelerde bulunur.
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları: Askeri durum, operasyonlar ve sahadaki son gelişmeler hakkında bilgi verirler.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı: İstihbarat raporları ve tehdit analizlerini sunar.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı: Alınan kararların halka iletilmesi ve uluslararası kamuoyuna duyurulması konularında strateji geliştirir. SON DAKİKA… Savunma sanayinin kalbine alçak saldırı! TUSAŞ şehitlerine veda

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment