Sosyal

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum… Tüm gözler Kahire’de… Hamas’tan ‘İsrail’ açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok


Hamas’tan AFP’ye: İsrail anlaşmasının ana hatlarında ciddi bir anlaşmazlık yokİsrail Refah’taki son askeri operasyona başlamadan önce İsrail üzerinde anlaşmaya varılması yönünde baskı artıyor.Müzakere ekiplerinin, İsrail’in Refah işgalini önleyecek rehine anlaşmasına ilişkin son teklifi görüşmek üzere bugün Kahire’de bir araya gelmesi bekleniyor.
Dünyanın gözü Kahire’ye çevrilmişken Hamas’tan müzakereler ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Bir Hamas yetkilisi AFP’ye şunları söyledi: “İsrail’in önerdiği ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasıyla ilgili ciddi bir anlaşmazlık yok.”İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post bu haberi manşetinden duyurdu. Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz Cumartesi günü Hamas’ın rehine anlaşmasını kabul etmesi halinde İsrail’in Refah işgalini durdurmaya istekli olacağının sinyalini verdi. İsrailli bakan Kanal 12’ye verdiği demeçte, “Bir anlaşma varsa, operasyonu askıya alacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir