Sosyal

Son dakika | İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Korkutan gelişme: Hayatları risk altında


AKINCI İHA, İran semalarında İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor https://t.co/ovXnx13UcY
— AA Canlı (@AACanli) May 19, 2024


01:32
20 Mayıs 2024


İŞTE AKINCI’DAN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye tam destek veriyor.

Akıncı İHA İran’da Tebriz semalarında İbrahim Reisi’yi arıyor.

Anadolu Ajansı üzerinden yaklaşık 1 milyon kişi canlı olarak Akıncı İHA’yı takip ediyor.





00:12
20 Mayıs 2024


İŞTE O ZORLU HAVA KOŞULLARI

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetini arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

İşte o zorlu hava koşulları… 





23:04
19 Mayıs 2024


HELİKOPTERDEKİLERLE İLK TEMAS

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin düşen helikopterine yönelik arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tebriz Valisi ile telefonda böyle irtibata geçildi! En özel detaylar ahaber.com.tr’de





21:57
19 Mayıs 2024


NUMAN KURTULMUŞ’TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kazaya uğraması nedeniyle İran halkına ve hükümetine geçmiş olsun dileklerini ileterek, iyi haberler almayı temenni ettiğini bildirdi.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin geçirdiği helikopter kazasını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Dost ve kardeş İran halkına ve hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden iyi haberler almayı temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.





20:46
19 Mayıs 2024


İRAN’A DESTEK MESAJI YAYIMLADILAR

Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Azerbaycan, Irak ve Pakistan, İran’a destek mesajı yayınladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile dostça vedalaştıktan sonra yüksek düzeydeki temsilci heyetini taşıyan helikopterin İran’da sert iniş yapması bizi derinden üzdü. Dualarımız, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve yanındaki temsilci heyetiyle. Komşu, dost ve kardeş ülke olarak, Azerbaycan her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Kurtarma ekibi olay yerine ulaşmaya çalışırken onların güvenliği ve korunması için dua ediyoruz. Azerbaycan, dost ve kardeş bir millet olarak, gerekli tüm desteği sağlamaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

“DUALARIMIZ VE EN İYİ DİLEKLERİMİZ SAYIN CUMHURBAŞKANI REİSİ VE TÜM İRAN HALKIYLA BİRLİKTE”

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif yaptığı açıklamada, “İran’dan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteriyle ilgili üzücü haberler geldi. Her şeyin yolunda olduğuna dair iyi haberleri büyük bir endişeyle bekliyoruz. Dualarımız ve en iyi dileklerimiz Sayın Cumhurbaşkanı Reisi ve tüm İran halkıyla birlikte” dedi.

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Irak İçişleri Bakanlığına, Kızılay ve diğer ilgili kurumlara, komşusu İran’a yardım teklifinde bulunmaları ve Cumhurbaşkanı Reisi’nin kayıp helikopterinin aranmasına yardımcı olmaları talimatı verildiği ifade edildi.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir