SON DAKİKA İSRAİL – GAZZE HABERLERİ: Gazze’de ateşkes sona erdi! İsrail’den katliam kararı…

İsrail ile Hamas arasında iki defa son dakika uzatılan ateşkes bir günlüğüne daha uzatıldı. Mısırlı yetkililer, Wall Street Journal’e yaptıkları açıklamada Hamas’ın İsrail hapishanelerindeki mahkumlar, İsrail’in ise serbest bırakılan esirlerin sayısının artırılması konusunda orta yolu buldukları bildirildi ancak iki tarafdan resmi açıklama gelmedi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun danışmanlarından Mark Regev, Hamas’ın daha fazla rehineyi serbest bırakması durumunda İsrail’in ateşkesi sürdürmeye açık olduğunu söyledi. İsrail daha önce saldırıyı durdurmak için kabul edeceği minimum sayı olarak günde 10 olarak belirlemişti, Hama ise sabah saatlerinde 8 kişiyi serbest bıraktı.
‘HER ŞEY ÇOK İYİYDİ’Neredeyse iki aydır Hamas’ın esiri olan Mia Shem serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:”İnsanlar çok iyiydi, bana çok kibar davrandılar. Yemekler güzeldi, bize nazik davrandılar her şey çok iyiydi”Açıklamalarının devamında Mia, kırık kolunun Hamas’ın doktorları tarafından tedavi edildiğini de belirtti.
FİLİSTİNLİ MAHKUMLAR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUYapılan esir takasıyla birlikte İsrail kanadı Damon, Megiddo, Ofer, Nafha, Ktzi’ot ve Ramon’daki İsrail hapishanelerinden toplam 30 Filistinlinin serbest bırakıldığını duyurdu. İki taraf arasındaki son ateşkesin şartlarına göre İsrail, serbest bırakılan her İsrailli rehineye karşılık üç Filistinliyi serbest bırakmak zorunda.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat