SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: İsrail, Amerika’ya geri adım attırdı! Mısır ve Katar doğruladı

ABD Başkanı Joe Biden İsrail’den Hamas’a yapılan üç aşamalı yeni bir ateşkes teklifini kamuoyuna açıkladı ve Hamas’a Gazze’de ateşkes karşılığında, İsrailli rehinelerin salıverilmesini öngören planı kabul etmeleri çağrısı yaptı. Beyaz Saray’daki açıklamasında İsrail’in teklifinin üç aşamalı olduğunu söyleyen ABD Başkanı, ilk aşamanın altı hafta süreceğini belirtti. İsrail güçlerinin Gazze’nin nüfus barındıran tüm alanlarından çekilmesi, aralarında kadın, yaşlı ve yaralıların bulunduğu bazı rehinelerin serbest bırakılması, maddeler arasında.
Bunun karşılığında da yüzlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılacağını söyleyen Biden, Filistinlilerin Gazze’nin her yanındaki evlerine gidebileceğini ve insani yardım miktarının büyüyeceğini belirtti. Biden bu sırada Gazze’ye her gün yardım malzemesiyle yüklü 600 kamyonun gireceğini de söyledi ve “Bir ateşkesle bu yardım, tüm ihtiyaç duyanlara güvenli ve etkin bir şekilde dağıtılabilir. Bütün bunlar ve daha fazlası derhal başlayabilir” dedi.
ABD Başkanı ikinci aşamadaysa, geriye kalan tüm sağ rehinelerin geri dönmesinin ve geçici ateşkesin kalıcı olarak tam anlamıyla devreye girmesinin planlandığını belirtti.
Ateşkesin daimi olarak “tüm düşmanca faaliyetlere son verilmesine” döneceğini kaydetti. ABD Başkanı, ilk ve ikinci aşamalar arasında zorlu müzakerelerin yapılması gerektiğini de kabul etti.
Biden, İsrail’in planının üçüncü aşamasında da 7 Ekim’de rehin alınıp, hayatını kaybeden tüm rehinelerden geriye kalanların geri verilmesinin öngörüldüğünü vurguladı.
PLAN İPTAL
Hizbullah’a bağlı Lübnanlı haber kaynağı Al-Ahkbar’ın haberine göre İsrail kanadı, ABD’ye Refah’ta saldırıları bitirmeden masaya oturmayacağını iletti, Washington da bu kararı kabul etti. Mısırlı ve Katarlı güvenlik kaynakları da haberi doğruladı. Biden daha önce ateşkesi Hamas’ın engellediğini öne sürmüştü. Hamas’ın ateşkeste bazı değişiklikler istediği zaten biliniyor ve İsrail kanadından yazılı bir garanti de istiyorlar.

devlet personel alımı kamu personel alımı gelirevin kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı personel alımı enmo.me polovna auta kupavina auta prodaja auta windows 10 lisans windows 10 satın al windows 11 lisans postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al countertops countertop jojobet , jojobet giriş , jojobet güncel giriş bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap jetfilmizle jetfilm bizial