SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: İsrail raydan çıktı! Yeni savaş öncesi ‘kıyamet silahlarını’ hazırladılar

Dünya artık İsrail ve Hizbullah arasında çıkacak savaşa kesin gözüyle bakıyor. Her iki tarafta sınıra yığınak yaparken savaş uzmanları İsrail’in ABD ve Avrupa’dan gelecek olan destek olmadan kazanmasının mümkün olmadığını öne sürüyor. İsrail basınında çıkan haberlerde ise 2006’daki Hizbullah-İsrail savaşının aslında o dönem sonuçlanmadığını ve her iki tarafın da bu savaşa 18 yıldır hazırlandığı ifade edildi. Yerel basın İsrail ordusunun o döneme göre çok geliştiğini Demir Kubbe, , David’s Sling ve Arrow 3 sistemlerine sahip olduğunu, ordunun daha modern hale getirildiğini ve yapay zeka destekli dron ve füzelerin bu savaşta zafere götüreceğini iddia ediyor. Hizbullah ise 2006’dan bu yana savaşçı sayısını artırdı, İran’dan gelen sonsuz destekle birlikte ordusunu belli bir seviyeye getirdi.
SAVAŞ NASIL ÇIKACAK?
Bölgedeki geniş çaplı bir savaş muhtemelen birçok cepheye yayılacak ve İran’ın Suriye, Irak ve Yemen’deki vekil güçlerinin katılımını artıracak ve hatta belki İran’ın kendisi de savaşa doğrudan katılmak zorunda kalacak.
Savaş aynı zamanda İsrail’in en yakın müttefiki ABD’yi de çatışmanın daha da içine sürükleyebilir. ABD, bu yüzden bölgeye ilave savaş gemileri gönderdi.
İsrail düşünce kuruluşu Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü’nden Orna Mizrahi, Hizbullah’ın çeşitli menzillerde 150 bin ila 200 bin roket ve füzeye sahip olduğunu belirterek, bu cephaneliğin Hamas’ınkinden en az beş kat daha büyük ve çok daha isabetli olduğuna dikkat çekti. Hizbullah militanlarının güdümlü mermileri suya, elektriğe veya iletişim tesislerine ve yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine ulaşma kapasitesine sahip.
ABD VE AVRUPA’DAN UYARI
ABD ve Avrupa, Hizbullah’ı çıkması beklenen savaşa karşı ” ‘Siz sandığınız kadar yetenekli değilsiniz, ayağınızı denk alın” uyarısında bulundu. Amerikalı, Avrupalı ​​ve Arap arabulucular, İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah terör grubu arasında artan sınır ötesi saldırıların, dünyanın aylardır korktuğu daha geniş bir Orta Doğu savaşına dönüşmesini engellemek için baskı yapıyor.
Orta Doğu’da görevli eski bir ABD diplomatı olan Gerald Feierstein, İsrail’in mi yoksa Hizbullah’ın mı saldırıları yavaşlatmaya karar verdiğinin net olmadığını söyledi.
ABD kanadı ise Hizbullah’ın bölgede gerilimi tırmandırdığını ve olası savaşta İsrail’e tam destek sağlayacaklarını belirtti.
Beyaz Saray’daki görüşmeler hakkında kamuya açık yorum yapma yetkisi bulunmayan ve isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail’in Hamas’la ateşkes sağlaması üzerine saldırıları durdurma talebinin yersiz olduğunu aktardı.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat