SON DAKİKA: İsrail ve Hizbullah saldırı dalgası başladı! Hizbullah, 11 askeri üssünü vurdu, İsrail, Lübnan’a önleyici saldırı düzenledi!

Sabah gün ağarmadan doğudan batıya 135 kilometre uzunluğundaki sınırın her noktasında arka arkaya sirenler çaldı, hemen ardından patlama sesleri geldi. Batı Celile, Yukarı Celile ve işgal altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri’nde sirenler aralıksız çaldı.Hizbullah, 30 Ağustos’ta Beyrut’ta İsrail suikastına uğrayan iki numarası Fuad Şükür için ilk misilleme saldırısını bu sabah başlattı.Yerel medya neredeyse her dakika hava saldırısı alarmlarının duyulduğunu bildirdi, Lübnan sınırına 35 kilometre mesafedeki stratejik liman kenti Hayfa bile patlama sesleriyle sarsıldı.Hizbullah, 320 füze ve onlarca kamikaze silahlı insansız hava aracıyla İsrail’i hedef aldığını, 11 askeri üs ve kışlarının vurulduğunu duyurdu. Vurulan üsler arasında Meron da var.İlk aşamanın başarıyla tamamlandığını belirten Hizbullah, askeri üslerin yanı sıra hava savunma sistemi Demir Kubbe rampalarının da hedef alındığını kaydetti.100 JET HAVALANDI, 8 EKİM’DEN BU YANA EN YOĞUN HAVA SALDIRISIİsrail ordusu ise, 100’den fazla savaş uçağının havalandığını ve Lübnan’ın güneyine ‘önleyici’ saldırı düzenlendiğini duyurdu. Lübnan’ın en büyük askeri gücü Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığını ve bunu durdurmak için jetlerin kalkış yaptığını belirten İsrail, binlerce füzenin fırlatılacağı rampaların yok edildiğini savundu. İsrail ordusu ayrıca, Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları yerleri terk etme çağrısı yaptı.CAN KAYBI ARTIYORLübnan Sağlık Bakanlığı sabahın erken saatlerinde İsrail bombardımanında en az bir kişinin öldüğünü açıkladı. Bakanlık daha sonra can kaybının üçe yükseldiği bilgisini verdi.Kurbanlardan ikisi hava saldırılarında, biri ise bir silahlı insansız hava aracının hedef aldığı bir araçta öldü.The New York Times gazetesi, İsrail jetlerinin sabaha karşı 04.45’te üslerden kalkış yapıp Tel Aviv’i vurmaya hazırlanan füze rampalarını hedef aldığını yazdı.İsrail medyasındaki haberlerde, Hizbullah’ın ilk misilleme dalgasında 6 bin kadar füze ve kamikaze drone ateşlemeyi planladığı belirtildi.AFP FOTOĞRAFLADIUluslararası haber ajansı AFP, bir İsrail savaş uçağının Hizbullah’a ait kamikaze silahlı insansız hava aracını gökyüzünde vurduğu fotoğrafları servis etti.İSRAİL’DE PLAJLAR KAPATILDI, UÇUŞLAR DURDU
İsrail Hizbullah’ın misillemesiyle iki gün olağanüstü hal ilan etti, ülkenin kuzeyindeki bazı plajları kapattı, insanların kalabalık şekilde toplanmasını yasakladı. Başkent Tel Aviv dahil açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300’den fazla kişiyi aşacak toplantılara izin verilmeyecek.Ülke genelindeki üniversitelerde sınavlar iptal edildi, Tel Aviv’de uçuşlar durdu. Ben-Gurion Havalimanı’nda sabahın ilk saatlerinde büyük bir yoğunluk gözlenirken, uçuşlar yerel saatle 07.00’den itibaren yeniden başlatıldı.YENİ SALDIRI SİNYALİHizbullah açıklamasında dikkat çeken noktalardan biri, yarın yeni bir saldırı sinyalinin verilmesi. İran destekli grup ayrıca lideri Hasan Nasrallah’ın bugün içinde bir açıklama yapacağını da aktardı.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Lübnan’ı bombardımana tutmalarına dair ilk açıklamasında “Kim bize zarar verirse biz de ona veririz” dedi.İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise, Tel Aviv yönetiminin topyekun bir savaş arayışı içerisinde olmadığını savunup sahadaki gelişmelere göre hareket edeceklerini söyledi.AL JAZEERA MUHABİRİ: LÜBNAN DİKEN ÜSTÜNDE, SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKABİLİRBaşkent Beyrut’tan bildiren Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr, İsrail ve Hizbullah’ın saldırıları nedeniyle Lübnan’ın diken üstünde olduğunu belirtiyor.İsrail’in daha fazla saldırı gerçekleştirmesinin Hizbullah’ı tetikleyebileceği yorumunu yapan Khodr, mevcut tabloda çatışmanın genişleyip tam ölçekli bir savaşa dönüşmesi ve kontrolden çıkabileceği yönünde gerçek bir endişe olduğunu aktardı.Hizbullah ve İsrail 8 Ekim tarihinden bu yana sınır hattında çatışıyor. Zaman zaman Lübnan’ın 100 kilometre derinine kadar hava saldırıları genişlese de, çatışmalar çoğunlukla sınır hattı çevresinde gerçekleşti.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment