Sosyal

Son dakika | Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu

“STERİLİZASYON ARAÇLARI ETKİN ŞEKİLDE KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEK”

Duyuruda, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkin şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir.”Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergelerin yakından takip edileceği ve Kurulun fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağı vurgulanan duyuruda, “Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti 5 iş günü içinde yayımlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Stratejist Cüneyt Paksoy ve A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner, A Haber’de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Stratejist Cüneyt Paksoy: Global piyasaları da takip eden veri akışı içinde kendi dinamiklerimiz dışında global dinamiklere de her ne kadar bir cümle ile vurgu yapsa da mutlaka enflasyon sunumunda çünkü bunu daha altı kalın çizerek belirtmişti. Global piyasalardaki gelişmelere de bakıyor orada önemli olan Fed’in eylül toplantısında potansiyel bir faiz indirimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir