Son dönemde lahana ve yaprak sarmasını bile geride bıraktı. Lüks restoranların yeni gözdesi olan sarma
Lahana ve yaprak sarmasının yerine bu sebze ile yapılan sarma aldı. Pırasa sarması nasıl hazırlanır?
Pırasa sarması, son zamanlarda lahana ve yaprak sarmasını geride bırakarak hak ettiği ilgiyi görmeye başlayan lezzetli ve doyurucu bir zeytinyağlı tariftir. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan pırasa sarması, sofralarınıza renk katmaya hazır.Pırasa sarması yapımına başlamadan önce, gerekli malzemeleri hazırlayalım:PIRASA SARMASININ TARİFİİç harcı için:300 g kıyma1 su bardağı pirinç1 tatlı kaşığı salça1 adet kuru soğanmaydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiberTARİFPırasaların kalın beyaz kısımlarını dört parmak genişliğinde doğrayın.Doğradığınız pırasaların ortasından yarısına kadar bıçakla kesik atın.(aşağıdaki resimdeki gibi)Sonra pırasaları kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın.Pırasalar soğuyunca katlarını ayırın. En ucuna iç harcını koyup rulo şeklinde sarın. (İç kısımdaki pırasaları büyük parçalara ekleyerek sarın)Sardığınız pırasaları tencereye sıraladıktan sonra üzerine 1-2 çorba kaşığı z.yağ gezdirip, tuzunu serpin.Sarmaların hizasına kadar pırasaları haşladığınız sudan koyun. Üzerine bir tabak kapatarak pişmeye bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte pırasa ve pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirinİç harcı için: Pirinci yıkayın, soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyın.Yoğurma kabında kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 kaşık z.yağ, karabiber ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurun.Püf Noktaları:Pırasa sarmalarını sararken çok sıkı sarmamaya dikkat edin. Aksi takdirde pişerken dağılabilirler.Pırasa sarmalarının daha lezzetli olması için pirinç harcına kuru üzüm, çam fıstığı veya kuş üzümü de ekleyebilirsiniz.Pırasa sarmalarını fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek için, sarmaları yağlanmış bir fırın kabına dizin ve üzerine kalan pirinç harcını ve suyu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Pırasa sarmalarını soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!