srail’in Gazze’deki eylemleri hukuka aykr

0



Zaharova, bakent Moskova’da dzenledii haftalk basn toplantsnda gndemdeki konular deerlendirdi.Toplantda, AA muhabirinin, “srail ordusunun, Gazze eridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa ehitleri Hastanesi yerlekesindeki adrlar bombalamasn ve saldr sonucu kan grntleri ne ekilde deerlendirdii” ynndeki sorusunu yantlayan Zaharova, bu grntlerin “korkun” ve “ok edici” olduunu belirtti.Amerikallarn bu blgeye “delilik” getirdiinin altn izen Zaharova, bu olayda ve bir yldr devam eden saldrlarda len Filistinlilerin yaknlarna basal, yarallara da acil ifalar diledi.Zaharova, Gazze’ye ynelik saldrlarn durdurulmas gerektiini vurgulayarak, unlar kaydetti:
“Sivil halka ynelik iddet, kalabalk yerlere ve sivil unsurlara ynelik seici olmayan saldrlar hakl gsterilemez. (srailli) Askerlerin bu tr eylemleri uluslararas insancl hukuka aykr ve ahlak d. Gazze eridi’nde yaayanlarn aclar ancak askeri eylemlerin durdurulmasyla sonlandrlabilir.”Gazze’de “benzeri grlmemi” ve “ykc” krizin yaandn belirten Zaharova, Rusya ve birok lkenin Gazze’deki durumun iyiletirilmesi konusunda giriimlerde bulunduunu dile getirerek, “Gazze’deki atmalarn durdurulmasyla birlikte Filistin meselesinin uluslararas hukuk balamnda zlmesi gerektiini” syledi.- “ABD YZNDEN BMGK’DE GAZZE LE LGL KARAR ALINAMIYOR”
Szc Zaharova, ABD’nin Gazze’ye ynelik yaklamn da deerlendirerek, yle konutu:”Maalesef, ABD ve mttefiklerinin pozisyonu yznden Birlemi Milletler Gvenlik Konseyi’nde (BMGK) net ekilde srdrlebilir atekes talep eden karar kabul edilemiyor. Bunun yerine Amerikallarn srail ile Hamas arasnda dolayl mzakereleri tevik etme giriimleri baarl olmad. Gazze’deki durum ktlemeye devam ediyor. Blgede atma atei byyor. Bu ate, Filistin topraklar dnda Lbnan topraklarna da srad.”BMGK’nin blgede iddetin azaltlmasna ynelik kararlar kabul etmesi gerektiini vurgulayan Zaharova, ABD ve dier BMGK yelerinin kresel bar ve gvenliin korunmasndan sorumlu olduuna dikkati ekti.- “SRAL, GAZZE ERD’N YERYZNDEN SLYOR”
Mariya Zaharova, Orta Dou’da byk bir sava tehlikesi olduuna dikkati ekerek, yle devam etti:”srail’in askeri, siyasi ynetimini etkileyecek d g, yani ABD, her ekilde dorudan sorumluluundan kamak iin elinden geleni yapyor. Bu balamda blgede olanlar, dorudan ABD’nin sorumluluunda. srail ynetimi, Gazze eridi’ni yeryznden siliyor, Bat eria’daki Filistin kentlerine saldryor, Lbnan’ ykyor, Suriye’ye saldrlar dzenliyor, ran’ tehdit ediyor. ABD, srail’in u anda yaptklarndan en fazla yararlanan lke.”- “NKLEER BEL NEW YORK’TA TOPLANDI”
Rusya, ABD, in, ngiltere ve Fransa’dan oluan “nkleer beli” grubunun ABD’nin New York kentinde 10 Ekim’de toplant yapt bilgisini paylaan Zaharova, bu toplantnn uzmanlar seviyesinde gerekletiini syledi.Rusya’nn austosta “nkleer beli” grup bakanln in’e devrettiini dile getiren Zaharova, Batl lkelerin nkleer tehdidini artran stratejik riskler yarattn belirterek, “Bu platformu, Rusya’nn uluslararas gvenlikle ilgili konularda yaklamn ve nemli sinyallerini duyurmak iin kullanmaya devam edeceiz.” dedi.Bakanlk szcs Zaharova, Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov’un 18 Ekim’de stanbul’da yaplacak Gney Kafkasya Blgesel birlii Platformu toplantsna katlacan ve toplant kapsamnda ikili grmeler yapacan paylat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment