Sütü böyle tüketmek kadınların kalbine zarar veriyor

0

🔍 Laktoz ve Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Araştırmacılar, süt şekerinin (laktoz) zamanla vücutta iltihaplanmaya yol açarak kalbe ekstra yük bindirebileceğini öne sürdü. Bu süreç, atardamarların içinde yağ birikmesiyle ilişkilendiriliyor ve kan pıhtılaşması riskini artırıyor.

Uppsala Üniversitesi’nden Profesör Karl Michaelsson, “Analizimiz, günde 300 ml’den fazla süt tüketiminin kadınlarda kalp hastalığı riskini artırdığını, erkeklerde ise bu ilişkinin bulunmadığını ortaya koyuyor,” dedi. Michaelsson ayrıca, fermente süt ürünlerinin (yoğurt, kefir gibi) laktoz içeriğinin daha düşük olması nedeniyle daha güvenli bir alternatif olabileceğini belirtti.

🧴 Fermente Süt Ürünlerinin Avantajları

Araştırmada fermente süt ürünlerinin, fermente edilmemiş sütlere kıyasla kardiyovasküler riskleri azaltabileceği ifade edildi. Fermantasyon süreci, laktozun bir kısmını parçaladığı için iltihaplanma riskini de düşürüyor.

🦴 Sütün Diğer Yararları ve Risk Yönetimi

Süt, kalsiyum, fosfor ve protein gibi kemik sağlığı için hayati önem taşıyan besin maddeleri açısından zengin bir kaynaktır. Ancak aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor. Uluslararası Osteoporoz Vakfı’na göre, yeterli kalsiyum alımı iskelet sisteminin sağlıklı kalmasını sağlar, ancak süt tüketimi yerine yoğurt gibi alternatif kaynaklar tercih edilebilir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al düşmeyen takipçi satın al gerçek takipçi satın al water extraction stresser smm panel sms onay fake numara köpek kıyafetleri kamagra jel google reklam ajansı köpek kıyafetleri smm panel