Sosyal

Taksim Camisi’nde şimdiye kadar 17 kişi Müslüman oldu

“BÜYÜK BİR MANEVİ DOYGUNLUK YAŞAMIŞTIM”

Namazı kıldıktan sonra bu kişinin gözlerinin dolduğunu aktaran Gül, “Ağlamaklı bir şekilde bana ‘Bayram ben bu duyguları sana anlatamam. Ben daha önce böyle bir duygu yaşamadım. Bunu anlatabilmem için, senin de anlayabilmen için ancak bu hissi yaşaman gerekiyor.’ demişti. O gün abimizle gün boyu birlikteydik. Ben o gün öğlen yemeği yemeyi unutmuştum. Unuttuğumu eve gittikten sonra akşam yemeği yiyeceğim esnada hatırladım. Büyük bir manevi doygunluk yaşamıştım.” diye konuştu.

Gül, bir süre daha Müslüman olan kişinin kendileri ile beraber Türkiye’de yaşadığını, o süreç boyunca ibadetler konusunda ona ders verdiklerini ve nasıl yapıldığını uygulamalı ve teorik olarak anlattıklarını söyledi.

GAYRİMÜSLİMLERİN DİKKATİNİ CİDDİYET VE SAMİMİYET ÇEKİYOR

Bayram Gül, Müslüman olanlara neden İslamiyet’i tercih ettiklerini sorduğunu ve ibadetlerin ciddiyet içerisinde yapılması gerektiği yanıtını aldığını ifade etti.

Müslüman olanların kendisine, kilisede kadın-erkek birlikte ibadet yapabildiklerini, ayin esnasında telefonları çaldığında bakabildiklerini, birtakım şeyler ile uğraşabildiklerini aktardıklarını kaydeden Gül, bu kişilerin İslamiyet’te Müslümanların özellikle namaza durduğu zaman böyle şeylerle uğraşmadığını, tam bir teslimiyetle Allah’a yönelmesinin dikkatlerini çektiğini söylediklerini aktardı.

Gül, bu ciddiyet ve samimiyetin gayrimüslimlerin dikkatini çektiğini fark ettiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir