Sosyal

Tarımda her şehir kendine yetecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesi’nde Türkiye Yüzyılı’nda belediyeler için belirlenen hedefler arasında tarımsal üretim ve destekler de yer aldı. Sürdürülebilir, çevre dostu tarımsal üretim için belirlenen hedefler ise şöyle:
MALİYETLER DÜŞECEK: Şehirlerin kendi kendine yetebilmesi için yerel yönetimler aracılığıyla kırsal alandaki doğal üretim artırılacak. Şehir tarımı uygulamaları yaygınlaştırılarak tarım ve gıda konusunda üretim ve ulaşım maliyetleri asgari düzeyde düşürülecek. Şehir tarımında ziraat fakültesi mezunları başta olmak üzere genç çiftçilere çok boyutlu destek sağlanacak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM: Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla tarım sektöründe teknoloji ve inovasyon içeren sürdürülebilir uygulamalar şehirlerde yaygınlaştırılarak gıda arz güvenliği sağlanacak. Tarım sektöründe vahşi sulama ve kimyasal gübreleme metotlarından uzaklaşılarak tüm kaynakların verimli kullanımı sağlanacak.
ŞEHİR BOSTONLARI: Kent tarımının geliştirilmesi için de çalışmalara hız verilecek. Belediyeler bünyesinde yaygınlaştırılacak şehir bostanları aracılığıyla yörenin iklimine, toprak yapısına uygun ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak.5.500 PERSONEL ALINACAK

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bakanlığa 5 bin 500 kişinin alımına ilişkin süreci başlattıklarını bildirdi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir