Taş gibi yoğurt yapmanın sırrı buymuş! Evde yoğurt mayalama yöntemi…
Yapılışı:
-Öncelikle kullanacağınız tüm malzemelerin hijyenik olduğundan emin olun.
-Bir tencerede sütü kaynatın ve ardından oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.
-Soğuyan sütten birkaç kaşık alarak, bir kap içinde tereyağı ile karıştırın. Bu karışımı iyice çırpın ve homojen hale getirin.
-Tereyağlı süt karışımını mayalık olarak kullanacağınız kabın içine boşaltın.
-Üzerine birkaç kaşık canlı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın.
-Mayalık kabı kapatın ve sıcak bir ortamda 5-6 saat kadar mayalanmaya bırakın.
-Mayalama süresi sonunda, yoğurdunuzun kıvamını kontrol edin. İstediğiniz kıvama ulaştığında, yoğurdu buzdolabına kaldırarak soğutun.
-Soğuyan yoğurdu dilerseniz süzgeçten geçirerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.