Taş gibi yoğurt yapmanın sırrı buymuş! Evde yoğurt mayalama yöntemi…

0

Yapılışı:

-Öncelikle kullanacağınız tüm malzemelerin hijyenik olduğundan emin olun.

-Bir tencerede sütü kaynatın ve ardından oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

-Soğuyan sütten birkaç kaşık alarak, bir kap içinde tereyağı ile karıştırın. Bu karışımı iyice çırpın ve homojen hale getirin.

-Tereyağlı süt karışımını mayalık olarak kullanacağınız kabın içine boşaltın.

-Üzerine birkaç kaşık canlı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın.

-Mayalık kabı kapatın ve sıcak bir ortamda 5-6 saat kadar mayalanmaya bırakın.

-Mayalama süresi sonunda, yoğurdunuzun kıvamını kontrol edin. İstediğiniz kıvama ulaştığında, yoğurdu buzdolabına kaldırarak soğutun.

-Soğuyan yoğurdu dilerseniz süzgeçten geçirerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.