Sosyal

Terör elebaşı Karayılan’dan CHP-DEM ittifakına destek: Umarım iyi sonuç alacaklar

31 Mart Yerel Seçimleri için artık sayılı günler kaldı. CHP ve terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ise pek çok ilde örtülü ya da açık ittifakla seçimlere girdi. Bu kentlerin başında ise İstanbul ve Mersin geliyor. Terör örgütü PKK cephesinden de sık sık ittifaka destek açıklamaları geliyor. PKK elebaşı Murat Karayılan, yaklaşan yerel seçimleri ‘tarihi bir dönem’ olarak niteleyip “Önemli bir yıla, önemli bir bahara girdik. Kürt halkı olarak çok önemli bir aşamadan geçiyoruz. Böyle bir aşamada yerel seçimlerin de önemli bir rolü var. Bu tarihi dönemde Kürt halkı da ortak bir stratejiye sahip olmalı, ulusal birliğini gerçekleştirmeli” diyerek CHP ve DEM arasındaki kent uzlaşısına destek istedi.

“İYİ BİR SONUÇ ALACAKLARDIR”Murat Karayılan “Bu temelde tüm yurtsever halkımızı selamlıyorum, umut ediyorum ki iyi bir sonuç alacaklardır” sözleriyle CHP – DEM ittifakına başarı diledi.RAMAZAN’I KİRLİ PROPAGANDASINA ALET ETMEYE KALKIŞTIKandil’deki ininden başını çıkartıp seçimle ilgili talimatlar veren Karayılan, Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayını da kirli propagandasına alet etti.KARAYILAN “AK PARTİ VE MHP’YE OY VERMEK GÜNAH”CHP ve DEM için açık açık oy dilenen Murat Karayılan, mütedeyyin Kürt seçmeni “Şu anda kutsal Ramazan ayındayız. Bu ayda biri gidip bu katillere, bu zalimlere oy verirse bu günah değil mi? Günahtır. Bu hususta yurtsever, vicdan sahibi, inançlı kesimlere çağrımdır; düşünüp ona göre oyunu kullanmalılar. Bir kişinin oyu iradesidir; kimse iradesini satmamalıdır” sözleriyle manipüle etmeye çalıştı.

KARAYILAN’DAN CHP’YE “KAYYUMLARI KALDIRILMASINA ÖN AYAK OLUN” TALİMATICHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kayyumlardan rahatsızız” sözleri sonrası PKK elebaşı Mustafa Karasu gibi Murat Karayılan da CHP’ye “Kayyumların kaldırılmasına ön ayak olun” talimatı gönderdi.Karayılan, “Mesela kayyumlar. Kurdistan’da belediyelere kayyum atıyorlar. Kayyum nedir? Kürt halkının iradesinin ihlal edilmesidir. Kürt’ü tanımamaktır. Nasıl ki önder Apo üzerindeki tecrit, psikolojik işkence sadece bir kişiye yönelik değil de bir halka, Kürt halkına yönelikse kayyumlar da böyledir” diyerek terörle iltisaklı belediyelerden kayyumların kaldırılması gerektiğini savundu.

Terör tutuklusu HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı’ya arka çıkan PKK elebaşı Murat Karayılan, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da ‘suçsuz’ olduğunu savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir