Sosyal

TOK 21 ylda 2 bin 718 eitim binas ina etti



Sungur, kurumun eitim projeleri kapsamnda yrtt almalara ilikin AA muhabirine aklama yapt.Okullardan niversitelere, yurtlardan spor salonlarna kadar rencilerin nitelikli, salkl ve kaliteli ortamda renim grmesine katk saladklarn belirten Sungur, Trkiye’nin drt bir yannda yrtlen eitim alanndaki projelerin kesintisiz srdn syledi.
Sungur, yle devam etti:”Bakanlmzn koordinasyonunda, rencilerimize daha iyi ve kaliteli eitim verilmesini salayacak projeleri hayata geirdik. Bu kapsamda 2003’ten bugne kadar 30 bin 222 derslikli 1430 okul, 26 niversite, 86 bin 20 kapasiteli 218 renci yurdu, 47 ktphane, 997 spor salonu ve sosyal donatlar yaptk. Geleceimizin teminat genlerimizin daha iyi artlarda eitim grmesi iin lkemizin drt bir yannda ina ettiimiz okul, niversite ve yurt projelerimizle eitime tam destek veriyoruz.”Eitim yaplarn blgelerin yresel mimarisini esas alarak, yerel dokuyla uyumlu ina ettiklerini vurgulayan Sungur, “Eitime Yzde 100 Destek Kampanyas” ile Milli Eitim Bakanl ve dier ilgili kurumlarla ibirlii iinde hareket ettiklerini syledi.Sungur, “na ettiimiz 1430 okul ierisinde, 396 derslikli 103 kre, 19 bin 429 derslikli 87 ilkretim okulu ve 10 bin 453 derslikli 456 lise bulunuyor. Sosyal ve akademik adan nitelikli ve srdrlebilir eitimin tamamlaycs olan modern projelerimizle, rencilerimizin kaliteli renim grmesine katk salyoruz.” diye konutu.Sungur, eitim projeleriyle TOK’nin rettii sosyal donat saysnn da 43 bin 476’ya ulatn bildirdi.
– GVENL VE KONFORLU YURTLAR
niversite eitimini ehir dnda srdren rencilerin barnma ihtiyacn karlayabilmeleri ve eitimlerini baaryla srdrebilmeleri iin lkenin drt bir yannda modern yurt ve pansiyonlar yaptklarna iaret eden Sungur, “Genlerimizin daha iyi artlarda barnacaklar ve evlerini aratmayacak yurtlarmz depreme dayankl, yksek teknoloji ve kaliteli malzeme kullanmyla ina ettik. Yurtlar, rencilerimizin kendilerini gvende hissedecei, modern ve rahat bir ortamda ders alabilecei ekilde tasarladk.” dedi.- MODERN NVERSTE BNALARI
Yksekretim kurumlaryla ibirlii iinde niversitelerin kamps binalarn, dersliklerini, hizmet binalarn, aratrma merkezlerini, akademik ve idari binalarn yaptklarn belirten Sungur, “Bugne kadar 26 niversitenin eitli kamps binalarn modern ve donanml ekilde tamamlayarak hizmete sunduk. Yksekrenim altyapsn glendirmek iin projelerimize hzla devam ediyoruz.” diye konutu.Trkiye’nin en byk ve en modern kampslerinden olacak Marmara niversitesi Recep Tayyip Erdoan Klliyesi’nin ilk etabnn bitirilip hizmete girdiini ifade eden Sungur, ikinci etabnn da tamamlanma aamasna geldiini syledi.TOK tarafndan yaplan niversite binalarna ilikin bilgi veren Sungur, unlar kaydetti:”Ankara ubuk Yldrm Beyazt niversitesinde faklte, laboratuvar, spor merkezi, stanbul Medeniyet niversitesinde laboratuvar, Manisa Celal Bayar niversitesinde ktisadi ve dari Bilimler Fakltesi ve Mhendislik Fakltesi binalarn ina ettik. eitli illerimizde de niversite binalarnn yapm sryor. Bunlarn en banda stanbul niversitesi Cerrahpaa-Avclar Yerlekesi’ndeki naat ve evre Mhendislii, Mhendislik Fakltesi ve Veterinerlik Fakltesinin yapm geliyor. Faklteler tamamlandnda genlerimiz daha modern bir ortamda eitim ve retim hayatna devam edecek.”Sungur, genler iin hayata geirdikleri projelere zel nem verdiklerini vurgulayarak, “TOK olarak milletimizin ve kurumlarmzn her daim yanndayz, yaptmz ii sosyal devletin gerei olarak gryoruz.” ifadesini kulland.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir