Sosyal

Torba dolusu MÜJDE geliyor! Yeni zamlar, erken emeklilik, taşerona kadro… İşte 2. TORBA YASANIN detayları

TBMM’ye gelmesi beklenen ikinci torba yasa emekliden ev hanımına, esnaftan gençlere kadar milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konular içerecek. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, tüm detayları anlattı. Erdem, yeni asgari ücret için tahminini de açıkladı.


A Haber


Giriş Tarihi: 19.11.2023 09:30
Güncelleme Tarihi: 20.11.2023 07:36

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ





























Meclis gündemine gelmesi beklenen yeni torba yasayı milyonlarca vatandaş bekliyor.

GALERİ DEVAM EDİYOR










Emeklilerin yeni zamları, esnafın Bağ-Kur prim avantajı, ev kadınlarının erken emekliliği gibi konuların torba yasada yer alması bekleniyor. Taşeronlar ve memurlar da bu yasayı bekliyor. İşte torba yasanın detayları:










EMEKLİLERE İKİLİ FORMÜLYaklaşık 17 milyon emeklinin maaşı Ocak ayında enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte artırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 15 toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı bekliyor. 6 aylık enflasyonun, OVP’deki yüzde 65 oranındaki yıl sonu oranına göre yüzde 38 civarında çıkması bekleniyor.










Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon artışı yüzde 38, memur emeklilerinin ise yüzde 49 civarında olacak. Ancak buna ilave olarak çıkartılacak yasa ile bir refah payı eklenmesi ve artış oranının da yüzde 50’yi bulması bekleniyor.










Bunların dışında yapılacak düzenleme için iki formül bulunuyor. Birinci formül, kök maaşı taban maaşın altında olan emekliler için kademeli bir seyyanen artış yapılması. İkinci formül ise 7.500 TL olan taban maaşın, 10 bin lira ve üzerine çıkartılması yönünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir