Trump’a suikast girişiminde büyük sır… Crooks patlayıcıları nasıl elde etti? FBI saldırganın telefonunu kırmayı başardı: İşte kritik 48 saat


Hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLEROluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2024 13:45TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi45. ABD Başkanı Trump’a düzenlenen suikast girişiminden sonra Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturmayı derinletti. FBI, olayın gerçekleştirdiği ana kadar saldırganın son 48 saat neler yaptığını ortaya çıkarırken, ev ve aracındaki aramaları da tamamladı. Ayrıca FBI saldırganın telefonunu kırmayı da başardı. Ancak Crooks’un saldırıyı neden yaptığı ya da hangi siyasi ideoloji ile hareket ettiği hala sırrını koruyor. Bunun yanında Crooks’un arabasındaki patlayıcıları nasıl elde ettiği de büyük muamma.Geçtiğimiz Cumartesi, başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Trump’a düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlenmiş, Trump kulağından yaralanırken suikastçi Thomas Matthew Crooks etkisiz hale getirilmişti. Olayın ardından FBI geniş çaplı bir soruşturma başlattı. FBI’ın 100’den fazla tanığı sorguya çekmesi ile olayın detayları da şekillenmeye başladı. 

SALDIRGANIN SON 48 SAATİ FBI’dan adı açıklanmayan bir yetkiliye göre Crooks, Cuma günü üyesi olduğu bir atış poligonuna gitti ve atış talimi yaptı. Ertesi sabah saldırgan, suikastte kullanacağı merdiveni satın aldığı mağazaya ve 50 mermilik mühimmat satın aldığı bir silah dükkanına gitti. Ardından Crooks, Hyundai Sonata marka aracını yaklaşık bir saat sürerek Butler kentindeki Trump mitingine geldi. Yetkili, Crooks’un aracı mitingin dışına park ettiğini ve bagajında ​​taşıdığı bir vericiye bağlı olan patlayıcıyı aracına sakladığını ifade etti. Ardından Crooks, merdiveni kullanarak yakındaki bir binaya tırmandı ve eski başkana ateş açtı.FBI TELEFONUNU KIRMAYI BAŞARDI, SALDIRIYI NEDEN İŞLEDİĞİ HALA SIR 4 gündür yapılan sorgulamalara ve araştırmalara karşın FBI hala Crooks’un neden bu suikast girişiminde bulunduğunu ve olayın arkasındaki ideolojik motivasyonu bulabilmiş değil. Saldırganın yakınları, Crooks’un hiç arkadaşı olmadığını ve herhangi bir siyasi ideolojiye bağlı bulunmadığını da belirtti.
FBI, Crooks’un telefonunu kırmayı başardıklarını, diz üstü bilgisayarı ile birlikte incelemeyi sürdüklerini de açıkladı. FBI’ın basın açıklamasında, “FBI teknik uzmanları Thomas Matthew Crooks’un telefonuna başarıyla erişim sağladı ve elektronik cihazlarını analiz etmeye devam ediyorlar” denildi. Yapılan aramalarda çeşitli bilgisayar kodlarına ve çevrimiçi oyunlarla ilgili bilgilere ulaşıldı ancak suikasti neden işlediğine dair bir ipucu elde edilemedi. Yetkililer bu bilgisayar kodlarının soru işaretleri içinde soru işaretleri doğurduğunu, incelenmesinin aylar sürebileceğini belirtiyor. Crooks’un kullandığı DPMS AR-15 5.56 tipi silah, patlayıcılar ve elektronik cihazlar, Virginia eyaletinin Quantico kentindeki FBI adli tıp laboratuvarında inceleniyor. PATLAYICILARI NASIL ELDE ETTİĞİ DE ARAŞTIRILIYORSuikasti işleme nedeninin yanında Crooks’un otomobilindeki patlayıcıları nasıl elde ettiği de bir sır. FBI saldırganın bilgisayarında patlayıcı yapma ile ilgili herhangi bir arama geçmişi olmadığını da belirtti. Crooks’un suikasti işlerken üzerinde bulunan vericilerle otomobilini patlatmayı ve suikast için dikkat dağıtmayı planlamış olabileceği üzerinde duruluyor. 

FBI EVDEKİ ARAMAYI TAMAMLADI, 20 SİLAH DAHA BULUNDU Öte yandan FBI’ın Crooks’un evi ve aracında yaptığı aramayı tamamladığı ve saldırganın ailesinin soruşturmada FBI ile tam işbirliği içine olduğu öğrenildi. Saldırganın kullandığı AR-15 tipi tüfek, baba Matthew Crooks’a ait. Ayrıca Crooks ailesinin evinde 20 adet daha silah bulundu. Bu silahların ruhsatlarının da baba Crooks’un üzerine ifade edildi. Saldırganın babası olay günü gazetecilere neler olup bittiğini anlamakta zorlandığını söylemişti. BABA OĞUL ATIŞ POLİGONU ÜYESİ Baba ve oğul Crooks’ların  Clairton Sportsmen’s Club adında bir atış poligonuna üye oldukları ve düzenli olarak burada atış talimi yaptıkları da belirtildi. Yaklaşık 2 bin üyesi olan bu poligonun avukatı Rob Bootay, “Kulüp, gerçekleşen anlamsız şiddet eylemini tüm kalbiyle kınıyor” diye açıklama yaptı. Atış poligonunun uzunluğunun 180 metre olduğu belirtiliyor. Bu mesafe suikastçinin Trump ile arasındaki mesafeden daha fazla.

SİLAH DÜKKANI VE EV ÜRÜNLERİ MAĞAZASINDAN AÇIKLAMA Bunun yanında tetikçinin olay günü 50 adet mermi aldığı silah dükkanı ile olayda kullandığı merdiveni satın aldığı ev ürünleri mağazadan da açıklama geldi. Silah dükkanının sahibi Bruce Piendl, yaptığı açıklamada, “Başkan Trump’ın olayı sağ sağlim atlatmasından dolayı minnettarız ve kalbimiz ve dualarımız bu korkunç olayın tüm kurbanlarıyla birlikte” derken, merdivenin alındığı mağazadan da “Eski Başkan Trump’a yönelik şiddeti kınıyoruz ve düşüncelerimiz onunla ve Cumartesi günkü korkunç olayların diğer kurbanlarıyla birlikte” açıklamasını yaptı. 

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment