Sosyal

Türkiye için tarihi gece! Siyasilerden tebrik mesajları yağdı



Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX’e ait uzay aracı, ABD yerel saatiyle 16.49’da (TSİ 00.49) NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatıldı.Siyasiler Türkiye’nin “İnsanlı İlk Uzay Misyonu”nun gerçekleştiği bu gurur verici gecede açıklamalarda bulundu.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: BU GURUR TÜRKİYE’NİN, TÜRK MİLLETİ’NİN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacak olan Dragon kapsülü, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıkması üzerine sosyal medya X hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:”Ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir ana daha tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Astronotumuz Alper Gezeravcı’yı ve ekip arkadaşlarını taşıyan roket başarılı bir şekilde uzaya fırlatılarak Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başladı. Alper Gezeravcı kardeşimizin gerçekleştirileceği deneylerin uzay alanında ülkemizdeki akademik çalışmalar için önemli katkılar sunması ve çocuklarımıza, gençlerimize ilham kaynağı olması yönüyle çok çok kıymetli.Milli Uzay Programımızın yürütülmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunun, semalarımızda ve ötesinde bayrağımızı dalgalandıran bu dönüm noktasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu gurur; 100’üncü yaşında Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın vizyoner liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı başlatan Türkiye’nin, Türk Milleti’nin, bu gurur hepimizin…” İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: İstikbal göklerdedirTBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: BU TARİHİ YOLCULUK GENÇLERİMİZE İLHAM OLACAKTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacak olan Dragon kapsülü, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıkması üzerine sosyal medya X hesabı üzerinden açıklamada bulundu.Kurtulmuş, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğa başlamasının ardından, şu açıklamalara yer verdi:”Millî Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı gönülden tebrik ediyor, yapacağı bilimsel çalışmalarda başarılar diliyorum. Türkiye Yüzyılı ışığında ülkemizin istikbâline yön veren, gençlerimize ilham olan böylesine büyük atılımlar hepimizin göğsünü kabartıyor. Bu tarihi yolculukta şanlı bayrağımızı dalgalandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR: TÜRK ÇOCUKLARI, TÜRK GENÇLERİ UZAYDA. TÜRK MİLLETİ UZAYDASanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna ilişkin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalara yer verdi:”Gurur Duy Türkiye. Sesimiz uzayda. Sözümüz uzayda. Türkçemiz uzayda. Bilim insanlarımızın çalışmaları uzayda. Türk çocukları, Türk gençleri uzayda. Türk Milleti uzayda. Nice başarılara, nice ortak heyecanlara!”İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİMİZ DÜNYALARI AŞIYOR
İçişleri Bakanı Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.Bakan Yerlikaya, X hesabından paylaştığı mesajda “Türkiye yüzyılı hedeflerimiz dünyaları aşıyor” diyerek şunları vurguladı:”Milli Uzay Programımız kapsamında ülkemizin ilk uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı gönülden tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimizle birlikte inşa ettiğimiz Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz dünyaları aşıyor.”ADALET BAKANI TUNÇ: TÜRKİYE YÜZYILI BİLİMİN DE YÜZYILI OLACAK
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu vatandaşlarla birlikte Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) takip etti.
Bakan Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları vurguladı:
“Bugünü hiç unutmayacağız. Türkiye’nin artık bilimde, uzay teknolojisinde, sanayide ve diğer alanlarda nasıl ilerlediğini hep beraber görüyoruz. Türkiye Yüzyılı bilimin de yüzyılı olacak inşallah. Bu yüzyıl çocuklarımızın, gençlerimizin omuzunda yükselecek.”
İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: YOLUN AÇIK OLSUN ALPER GEZERAVCITBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacak olan Dragon kapsülü, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıkması üzerine sosyal medya X hesabı üzerinden açıklamada bulundu.
“Ülkemizin insanlı ilk uzay yolculuğu başladı. Yolun açık olsun Alper Gezeravcı! Gurur Duy Türkiye, devamı gelecek… “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir