Sosyal

Türkiye yerel seçimlere gidiyor! Seçim süreci nasıl işleyecek? A Haber’de anlattı


31 Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bundan sonra seçim süreci nasıl işleyecek? Hayali seçmen mükerrer seçmen olur mu? AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, A Haber’de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


ahaber.com.tr – Özel Haber


Giriş Tarihi: 20.01.2024 10:47
Güncelleme Tarihi: 20.01.2024 11:02

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ





























Türkiye yerel seçimlere gidiyor. Geri sayım başladı. 31 Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı.

GALERİ DEVAM EDİYOR










Bundan sonra seçim süreci nasıl işleyecek? Hayali seçmen mükerrer seçmen olur mu? AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, A Haber’de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan satır başları;










Listeler 17 Ocak’ta indirildi. Bu süreç içerisindeki itirazlara İlçe Seçim Kurulları karar veriyor. Daha sonra YSK’ya kadar gelebilecek bir silsile ile kesinleştirilme süreci yaşanacak seçmen listelerinde. Bunların hepsi mevzuat dahilinde bir sistem içerisinde gidiyor.










“SEÇİM TAKVİMİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR” Seçim takvimine göre de adayların İlçe Seçim Kurullarına en son tarihi de 20 Şubat olarak belirlendi. 91 günlük bir seçim takviminin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Herhangi bir aksaklık şu anda yok.










“HAYALİ SEÇMEN OLMAZ” Hayali seçmen olmaz mükerrer seçmen hiç olmaz. Herkesin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası var. O numaradan bütün seçmen listeleri seçime katılan bütün siyasi partilerin erişimine açık. Bütün siyasi partiler kontrol edebiliyor. Bir evde çok fazla bir şekilde seçmen kaydı bu 1 Ekim’den önce olmuş olabilir oraya getirmiş olabilirler işte bunlara itiraz olsun diye askı var. İtiraz mekanizmaları var. İlçe Seçim Kurulları bir evde gerçekten yaşamayan kişilerin orada gerçekten hayatın olağan akışına aykırı bir takım seçmen hareketleri varsa bunlarla ilgili kararlarını verip seçmen listelerini kesinleştirecekler. Misafir seçmen artık yasak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir