Sosyal

Türkiye’nin her yerinde on binlerce kişi TEKNOFEST’e akın etti

Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni (TEKNOFEST) ziyaret eden vatandaşlar, yerli ve milli teknoloji ürünlerinin önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, gösteri uçuşlarını ise cep telefonuyla görüntülediler. Gösterileri hayranlıkla izleyen vatandaşlar, “Ülkemizle bir kez daha gurur duyduk. Neden düşmana korku, dosta güven verdiğimizi bir kez daha gördük. Biz elimizle kalp işareti yapamazken pilotlarımız gökyüzünde kalp çizdi. Muhteşem bir duygu yaşadık. Anlatılmaz yaşanır. Başta Cumhurbaşkanımız ve Selçuk Bayraktar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Keşke her sene Adana’da yapılsa” diyerek duygularını dile getirdiler.

ANLATILMAZ YAŞANMASI GEREKİRŞakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşen festivale ikizleri 1 yaşındaki Mert ve Mete Eminağa ile gelen Meral-Mustafa Eminağa çifti, “Gerçekten çok güzel bir duygu. Uçaklarımızın gür seslerini duymak tarif edilemez bir duygu” derken, yine çocukları Ali Efe (11), Alp Ege (3) ile gelen Türkçe öğretmeni Ali Demir ise, “Burası anlatılmaz yaşanır. Ülkemle bir kez daha gurur duydum. Neden düşmana korku, dosta güven verdiğimizi bir kez daha gördük. Çocuklarımın bu atmosferi yaşamasını çok istiyordum ve bunu gerçekleştirdiğim için ayrıca mutluyum” diye konuştu.

BİZ ELİMİZLE KALP YAPAMIYORUZ

Sude Peker, Nilgün Özkaya ile Enver Ertekin Hürkuş’un önünde TEKNOFEST pozu verdiler. Sude Peker, “Gerçekten muhteşem. Alana girdiğim an duygu dolu anlar yaşadım. Gösteriler mükemmel. Biz elimizle kalp işareti yapamazken, pilotlarımız savaş uçaklarıyla gökyüzünde kalp çizdiler” diyerek duygularını dile getirdi. 7 yaşındaki kızları Nevsin ile festivale gelen Yılmaz- Sakine Nart çifti de, “Milli duygularımız kabardı. Çok gururlandık. Her sene Adana’da yapılmasını istiyoruz” diye konuştular.

YÜREĞİMİZE DOKUNDULAR

Festival kapsamında, “Sağır Sultan” adlı gösteri sahnelendi. Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları, insanlık tarihindeki iyi ve kötünün hikayelendiği, Balkanlardan Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan toprakların kötülük ile olan imtihanını, Gazze mezalimini ve bu topraklarda yeşeren umudu simgeleyen koreografiyi izleyiciyle buluşturdu. Gösteri izleyen TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Gazze’ye yönelik saldırılara dikkati çekerek, “Kadim kültürümüzün, medeniyetimizin geçmişinden esinlenerek hazırlanan gösteriyi çok değerli sanatçılarımız hepimizin yüreğine dokunacak şekilde icra ettiler. İnsanlığın bir anlamda bu amansız gidişata sanatla ‘dur’ diyecek bir dokunuş sergilediler, hepimizin yüreğine umut serptiler” dedi.



Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Adana Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Adana Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir